Πολιτική

Κασσελάκης: Πρότεινε κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Κασσελάκης: Πρότεινε κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το γάντι των «87» μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν κείμενο συμβολής ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης σήκωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης

Το γάντι των «87» μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν κείμενο συμβολής ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης σήκωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρότεινε την κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φτάνοντας μέχρι τα καθοδηγητικά όργανά του. Παράλληλα, άφησε αρκετές αιχμές για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί κριτικά το τελευταίο διάστημα, επιμένοντας παράλληλα στην πρωτοκαθεδρία του στις κινήσεις της Κεντροαριστεράς.

«Δεν περίμενα, για να τα λέμε όλα, ότι θα δεχτώ κριτική γιατί μετά την μεγάλη αναταραχή του Φεβρουαρίου, η οποία ομόφωνα κατέληξε σε πολιτική απόφαση μέσα από το συνέδριό μας και ενόσω ήμουν στρατιώτης, υπηρετώντας την πατρίδα μου, να εγκαλούμαι ότι δεν συνεδρίασα τα όργανα … Και τι έγινε άραγε όταν τον Απρίλιο ήμουν ξανά στην πρώτη γραμμή ως πολίτης;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά υποκριτής δεν είμαι. Και το ίδιο απαιτώ κι από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «στη δική μου «βάρδια» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν την έκλεψα με πραξικόπημα, αλλά μου την έδωσε ο λαός στην κάλπη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ».

Κατάργηση Οργάνων και Οργανώσεων

Ως προς τις Καταστατικές αλλαγές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε να καταργηθεί όλη η υφιστάμενη οργανωτική δομή του κόμματος, ενώ στα πρότυπα της ιδιωτικής οικονομίας έθεσε ζήτημα στοχοθεσίας και «ετήσιου πλάνου».

«Να ενεργοποιήσουμε τις Δημοτικές Επιτροπές Μελών, καταργώντας τις ΟΜ, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο Ψηφιακές Συνελεύσεις Μελών, επιφορτισμένες με:

τη Διαβούλευση Θέσεων & Προγράμματος.

τα Εσωτερικά Δημοψηφίσματα και

τις Προκριματικές Εκλογές.

Να καταργήσουμε τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών.

Να αντικαταστήσουμε την Κεντρική Επιτροπή με το Εθνικό Συμβούλιο Μελών (ΕΣ.ΥΜ.), το οποίο θα αποτελείται από 201 μέλη (στα οποία θα μετέχουν ex officio 20 Συντονιστές & 20 Αναπληρωτές Συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών). Το όργανο αυτό:

Θα συνεδριάζει 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) όπου και θα καταρτίζει και επισκοπεί το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος. Ειδικότερα :

Ιανουάριος: Ετήσιο Πλάνο Δράσης (Action Plan).

Ιούλιος: Εκτίμηση του βαθμού υλοποίησης του πλάνου δράσης και ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, θα λαμβάνει σχετικές αποφάσεις.

Θα εκλέγει τον/την Γραμματέα, τον/την Συντονιστή/τρια Οργανωτικού και την Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος.

Θα εκλέγει το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών.

Θα εκλέγει τους Συντονιστές & Αναπληρωτές Συντονιστές των Τμημάτων.

Στη θέση της Πολιτικής Γραμματείας, προτείνω το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών, το οποίο θα αποτελείται από 21 Μέλη:

τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Συντονιστή Οργανωτικού του κόμματος, τον Επικεφαλής της Κ.Ο (σε περίπτωση που ο Πρόεδρος δεν είναι βουλευτής), τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κ.Ο.

Θα συμπληρώνεται με την εκ περιτροπής ετήσια συμμετοχή κατά 50% των βουλευτών της ΚΟ και κατά 50% των συντονιστών των Τμημάτων

Τέλος, προτείνω την Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης.

Αυτά πρέπει να συζητήσουμε. Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε από τώρα μέχρι το Καταστατικό μας Συνέδριο, το οποίο προτείνω να γίνει το πρώτο σ/κ του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, μόνο μέσα από Καταστατικό Συνέδριο μπορούν να εγκριθούν αλλαγές στο ισχύον καταστικό, και όχι μέσω δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 53.

Για την Κεντροαριστερά, «να λειτουργήσει ως η ηγέτιδα πολιτική δύναμη όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου» τόνισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας ότι «σοβαρή πολιτική δεν μπορεί δυστυχώς να είναι ο κατάλογος των επιθυμιών μας. Είναι πάντα πιο πολύπλοκο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments