Πολιτική

Κυβέρνηση: Στροφή στα μετρήσιμα αποτελέσματα

Κυβέρνηση: Στροφή στα μετρήσιμα αποτελέσματα

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πού αναμένεται να εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Έναν διαφορετικό σχεδιασμό που θα δίνει έμφαση σε έξι συγκεκριμένους τομείς της καθημερινότητας και αναμένεται να αποτυπωθεί εμφατικά στη ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, έχει βάλει μπρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο στόχος είναι η κυβέρνηση να δώσει περισσότερο χώρο και να αφοσιωθεί στα καθημερινά που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες. «Καλά τα “μεγάλα” projects τα οποία θα προχωράνε, αλλά ο κόσμος θέλει να δει αλλαγές στην καθημερινότητά του», αναφέρει κυβερνητική πηγή που γνωρίζει τον σχεδιασμό και το πού θα πάει τα πράγμα τον επόμενο 1,5 χρόνο με «επίσημη έναρξη» τη ΔΕΘ σε δύο μήνες από τώρα.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αντιμετωπίσει την εσωκομματική εσωστρέφεια και την ατέρμονη συζήτηση με ένα σχέδιο που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Έχει ορίσει έξι τομείς προτεραιότητας, δηλαδή την Εργασία, την Υγεία, την Ανάπτυξη, την Παιδεία, τις Μεταφορές – Υποδομές και την Οικογένεια, όπου θα ανακοινώσει συγκεκριμένους στόχους. Παραδείγματος χάριν, στον τομέα της Υγείας έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης σε νοσοκομεία και προγραμματίζονται προσλήψεις υγειονομικών. Επίσης, προβλέπεται η κυκλοφορία 900 νέων λεωφορείων έως το τέλος του 2025.

Η κυβέρνηση δείχνει τη σημασία που δίνει σε αυτούς τους τομείς με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε υπουργεία όπως το Ανάπτυξης, το Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υγείας. Επίσης, υπάρχει σχεδιασμός για επίσκεψη και στα υπουργεία Παιδείας και Οικογένειας.

Οι νέοι πολίτες μπορεί να μην αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία αλλά τέμνουν οριζόντια πολλές πολιτικές υπουργείων στα οποία θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση. Το ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) για παράδειγμα, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, θεωρείται κατ’ εξοχήν το «ταμείο των νέων», με τους ασφαλισμένους να έχουν ήδη υπερβεί τις 280 χιλιάδες με μέση ηλικία τα 23 έτη. Από εκεί και πέρα και το υπουργείο Παιδείας αλλά και το Οικογένειας είναι κατά κανόνα υπουργεία νέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments