Πολιτική

Μαξίμου: Έμφαση σε μετρήσιμους στόχους

Μαξίμου: Έμφαση σε μετρήσιμους στόχους

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πού πρόκειται να επικεντρωθεί ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει έναν νέο σχεδιασμό που θα εστιάζει σε έξι συγκεκριμένους τομείς της καθημερινότητας και αναμένεται να παρουσιαστεί με έμφαση στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εστιάσει περισσότερο στα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες. Μια κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι παρά τα μεγάλα έργα που προχωρούν, ο κόσμος επιθυμεί αλλαγές στην καθημερινότητά του. Ο σχεδιασμός αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα 1,5 χρόνια, με επίσημη έναρξη στη ΔΕΘ σε δύο μήνες.

Η τακτική αυτή είναι το αντίδοτο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, που θέλει να εφαρμόσει ο πρωθυπουργός απέναντι σε φαινόμενα εσωκομματικής εσωστρέφειας, ατέρμονης συζήτησης για τη… φυσιογνωμία της παράταξης ακόμα και απογοήτευσης που πολύ εύκολα ευδοκιμούν στην Κεντροδεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει το «σχέδιο καθημερινότητα» να έχει έως το τέλος του 2025 απτά αποτελέσματα και δίνει βάση, όπως προειπώθηκε, σε έξι τομείς της καθημερινότητας που στο Μαξίμου θεωρούν ότι θα κρίνουν πολλά το επόμενο διάστημα: πρόκειται για την Εργασία, όπου ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το ομώνυμο υπουργείο, την Υγεία, την Ανάπτυξη (με επίκεντρο την ακρίβεια), την Παιδεία, τις Μεταφορές – Υποδομές και την Οικογένεια. Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτούς τους τομείς δεν θα προβεί σε γενικές και αόριστες εξαγγελίες αλλά θα ανακοινώσει συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους. Για παράδειγμα, στον κρίσιμο χώρο της Υγείας, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης σε 54 νοσοκομεία, εκ των οποίων 15 συμβασιοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο του 2023 και 39 το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για άλλα 24. Παράλληλα, αναμένονται προσλήψεις υγειονομικών με τον αριθμό τους να φτάνει τις 6.500 εντός του 2024. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το αμαξοστάσιο των ΟΣΥ είπε πως έως το τέλος του 2025 θα έχουν κυκλοφορήσει 900 νέα λεωφορεία.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς, είναι πως ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει επισκεφθεί κατά σειράν το υπουργείο Ανάπτυξης, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υγείας, ενώ στον προγραμματισμό μέχρι τη ΔΕΘ –που έχει ήδη ξεκινήσει– υπάρχει σχεδιασμός για επίσκεψη και στο Παιδείας αλλά και στο Οικογένειας.

Οι νέοι πολίτες μπορεί να μην αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία αλλά τέμνουν οριζόντια πολλές πολιτικές υπουργείων στα οποία θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση. Το ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) για παράδειγμα, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, θεωρείται κατ’ εξοχήν το «ταμείο των νέων», με τους ασφαλισμένους να έχουν ήδη υπερβεί τις 280 χιλιάδες με μέση ηλικία τα 23 έτη. Από εκεί και πέρα και το υπουργείο Παιδείας αλλά και το Οικογένειας είναι κατά κανόνα υπουργεία νέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments