Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο πόλεμος κατά της ακρίβειας αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα

Μητσοτάκης: Ο πόλεμος κατά της ακρίβειας αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

"Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί έως ότου ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του".

Στην υπόθεση Αυγενάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνάντηση, μετά τις ευρωεκλογές, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο των τακτικών και μηνιαίων ενημερώσεων και ξεκίνησε την τοποθέτησή του μιλώντας για τα καθημερινά προβλήματα και την ακρίβεια. Ο πόλεμος με την ακρίβεια φέρνει αποτελέσματα, είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Προφανώς και η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί έως ότου ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε μια αγορά που λειτουργεί με διαφάνεια, με σωστούς κανόνες, με πραγματικό ανταγωνισμός, χωρίς ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές πρακτικές» είπε ο πρωθυπουργός.

Χωρίς να αναφέρει το όνομά του ή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία» που «προβάλουν την εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι διαφορετικής συνομοταξίας». Με αυτόν τον τρόπο τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι «μη ανεκτές». «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών, μιλώντας για σημαντική μεταρρύθμιση. Αναφέρθηκε επίσης στις νέες επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περιγράφοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου είδε από κοντά τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα δοθούν σε κυκλοφορία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments