Πολιτική

Πολυπαραγοντική η νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολυπαραγοντική η νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δρόμος με "αγκάθια" στην Κουμουνδούρου.

Δρόμος στρωμένος με εσωτερικά “αγκάθια” είναι αυτός που ανοίγεται στον ορίζοντα της Κουμουνδούρου μέχρι το ορόσημο του καταστατικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη ύστερα από μήνες, αποτέλεσε το πεδίο έκφρασης ισχυρών δόσεων κριτικής προς την ηγεσία, η οποία, μάλιστα, κινήθηκε σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επτάωρης συζήτησης του καθοδηγητικού οργάνου, ο κ. Κασσελάκης αντιμετώπισε γκρίνιες και “κίτρινες κάρτες”, οι οποίες αναδρομικά φτάνοντας μέχρι το κατώφλι του. Οι αιχμές που διατυπώθηκαν με ήπιο και πολιτισμένο τόνο είχαν ως στόχο να αμφισβητήσουν κεντρικές επιλογές της Κουμουνδούρου και να αναδείξουν παραλείψεις και λάθη από το προηγούμενο διάστημα.

Τα μέλη της ομάδας που αποκαλείται “φρουρά του Αλέξη Τσίπρα” ξεκίνησαν την αυστηρή κριτική προς την ηγεσία στο καθοδηγητικό όργανο, με τον κ. Κασσελάκη να αντιμετωπίζει αντιδράσεις και αμφισβητήσεις για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την προεκλογική στρατηγική. Παρά τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την προσδοκία για ενότητα και βελτίωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία των προγραμματικών προτάσεων.

Επτά μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν και καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη, με την εσωτερική ενόχληση να ξεκινά από την έλλειψη αυτοκριτικής, να περνά στην απουσία συνεδρίασης των οργάνων και να φτάνει μέχρι την πολυπόθητη προεκλογική συλλογικότητα, η οποία δεν εμφανίστηκε σε κανένα σημείο της πρόσφατης διαδρομής μέχρι την ευρωκάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Ζαχαριάδης εξέφρασε την άποψή ότι η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα έχει πληγώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ανακληθεί. Υπάρχει μια εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή και υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ίδιος πιστεύει ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ήταν ικανοποιητικό. Τονίζει την ανάγκη να ξεπεραστεί το δύσκολο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και εκφράζει διαφορετική άποψη σχετικά με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι “και εμείς εκλεγήκαμε αδιαμεσολάβητα από τα μέλη του κόμματος στα όργανα. Και βεβαίως αδιαμεσολάβητα από τους Έλληνες πολίτες, ως βουλευτές”. Παράλληλα, κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη φέρεται να άσκησαν και άλλα μέλη του οργάνου της Κουμουνδούρου, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά του. Όπως, ο Παύλος Πολάκης, με την τοποθέτησή του να είναι εστιασμένη στην υπερπροβολή του προέδρου, αλλά και στη ζημιά που αυτή έκανε στο κόμμα προεκλογικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μια πρόταση για τη “Διαύγεια” και τα κόμματα, καθώς δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις για τα οικονομικά του κόμματός του. Από την άλλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε ότι η πολιτική δεν είναι καριέρα, αλλά υπηρεσία στην κοινωνία και τη δημοκρατία. Εν τω μεταξύ, ο κ. Παππάς επεσήμανε την ανάγκη για αδρανοποίηση των κομματικών οργάνων και κινήσεις για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments