Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Αρχηγός υπό προθεσμία ο Κασσελάκης

Στέλιος Πέτσας: Αρχηγός υπό προθεσμία ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στέλιος Πέτσας: Αρχηγός υπό προθεσμία ο Κασσελάκης

Μονόδρομος η σθεναρή στάση Ελλάδας και Ευρώπης στο θέμα Μπελέρη

Την άποψη ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. συνολικά πρέπει να τηρήσουν σθεναρή στάση στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, διατυπώνει με ενάργεια ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας, σε σημερινή παρέμβασή του στην ΕΡΤ για την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σημειώνει: «Νομίζω ότι ήταν μια προδιαγεγραμμένη απόφαση. Μια απόφαση μεθοδευμένη από την αλβανική κυβέρνηση. Θεωρώ αδιανόητο να μη δοθεί η διοικητική άδεια ώστε να παραστεί ο Φρέντι Μπελέρης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν μάλιστα δεν δόθηκε άδεια για να ορκιστεί, ενώ χορηγήθηκε για να καθαιρεθεί! Είναι μια τρομερή πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα και τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για όλη την Ε.Ε.».

«Από εκεί και πέρα», συνεχίζει ο κ. Πέτσας, «με προβληματίζει ιδιαίτερα ότι ορίστηκαν τόσο βιαστικά οι εκλογές. Εμείς δεν θέλουμε να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά θέματα της Αλβανίας, αλλά εδώ έχουμε ένα ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της καλής γειτονίας. Η σθεναρή στάση της Ελλάδας και της Ευρώπης πρέπει να είναι μονόδρομος. Είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό. Το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος δε μπόρεσε να ορκιστεί γιατί δεν του επετράπη είναι καταπάτηση στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί είναι υπεράνω κομμάτων.

Ερωτηθείς για τις αναφορές των κ. κ. Καραμανλή και Σαμαρά, τόνισε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, ανεξάρτητα από την παράταξη από την οποία προέρχονται, συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, υπηρετούν την πατρίδα, όταν εκφέρουν τη γνώμη τους, ώστε να ξέρουν οι πολίτες σε ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Από το 2019 και μετά, οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι, όταν χρειάστηκε, είτε αυτό ήταν στον Έβρο, όπου αμυνθήκαμε απέναντι στην υβριδική εισβολή, είτε έχουμε να κάνουμε με ζητήματα σχετικά με την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, έχουμε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, η ελληνική θέση είναι πλέον ισχυρή στην Ευρώπη. Αυτά τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες».

​Αναφερόμενος στο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ τονίζει πως «καταρχάς, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Δεν έχουν καμιά θέση στη ΝΔ. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση και το ίδιο πιστεύω πως πρέπει να κάνουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, στο παρελθόν δεν έχουμε δει αντανακλαστικά για συμπεριφορές, οι οποίες θα έπρεπε να είναι το ίδιο καταδικαστέες. Πιστεύω πως, εφόσον έχει πλέον επιληφθεί και η δικαιοσύνη, ό,τι προκύψει από εδώ και πέρα νομίζω ότι επίσης θα αξιολογηθεί. Θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη ΝΔ».​

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζει ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι αρχηγός υπό προθεσμία. Με το ρυθμό που ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συζητούν, θα φτάσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, πιστεύω πως θα υπάρξει μια ακόμη φάση διεργασιών στην κεντροαριστερά, ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος πολιτικός φορέας. Επιθυμώ να βρει το δρόμο της η κεντροαριστερά. Το δικομματικό σύστημα προσφέρει πολιτική σταθερότητα και απομονώνει τις τοξικές φωνές. Αντίθετα, ο κατακερματισμός οδηγεί σε καταστάσεις, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τη δημοσιονομική κρίση του 2010. Όμως, με εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με συνεχή αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω πως αυτή η εσωστρέφεια θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», ολοκληρώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments