Πολιτική

Κινητικότητα για κεντροδεξιό Πρόεδρο Δημοκρατίας

Κινητικότητα για κεντροδεξιό Πρόεδρο Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: [362348] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι απαντά η κυβέρνηση.

Δεν λέει να κοπάσει η συζήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά το ό,τι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να ανοίξει αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται εδώ πως σε συνεντεύξεις που είχε δώσει πριν από τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην καλή σχέση που έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά της. Μετά τις σχετικές αναφορές πήραν φωτιά τα σενάρια πως ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να προτείνει για δεύτερη θητεία την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την απώλεια των ευρωεκλογών, μέλη του κυβερνώντος κόμματος άρχισαν να συζητούν δημόσια για υποψήφιο πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροδεξιά παράταξη. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μίλησαν για την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες και την ανάγκη ενός παραδοσιακού υποψηφίου.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Επίσης, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στάση του σε θέματα που δεν έχουν εξηγηθεί αναλυτικά, πιθανόν αναφερόμενος στη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ορισμένοι “γαλάζιοι” εξέφρασαν την επιθυμία τους για έναν πρόεδρο που σχετίζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης πρότεινε ένα πρόσωπο από την κεντροδεξιά και ανέφερε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει κλείσει τον κύκλο της. Ο Θόδωρος Καράογλου εκφράζει αρνητική άποψη για μια νέα θητεία της Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης προτείνει πρόσωπα που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη για την Προεδρία, ενώ άλλοι βουλευτές εκφράζουν την ευρύτερη επιθυμία τους για μια στροφή προς τα δεξιά της κυβερνητικής πολιτικής.

Να σημειωθεί εδώ πως σε τοποθετήσεις τους γαλάζιοι βουλευτές έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάποιος εκ των πρώην πρωθυπουργών (δηλαδή είτε ο Κώστας Καραμανλής είτε ο Αντώνης Σαμαράς). Υπενθυμίζεται βέβαια εδώ πως την Δευτέρα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έστειλαν… μηνύματα προς το Μαξίμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς τους τελευταίους μήνες έχει διαφωνήσει ανοιχτά με κυβερνητικές αποφάσεις. Στην εκδήλωση της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεν θα διαπραγματευτεί τις θέσεις του για κανένα «μεγάλο αξίωμα». Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να δέχεται ερώτηση για το αν έχει προτείνει ο πρωθυπουργός κάποια μεγάλη θέση τον κ. Σαμαρά και να απαντά «δεν γνωρίζω καμιά πρόταση. Όχι. Και νομίζω ότι θα το γνώριζα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο»

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει ακουστεί ως πιθανή πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πρόωρο να γίνει τέτοια συζήτηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του προς την τωρινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, και θεωρεί προωρη και προσβλητική μια τέτοια συζήτηση πριν από την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Στο Μαξίμου δεν βιάζονται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις, καθώς θέλουν να ζυγίσουν με προσοχή όλα τα δεδομένα. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να μπει σε μια συζήτηση για στροφή στα δεξιά και μιλά διαρκώς για μια πορεία μπροστά.

Στο κυβερνών κόμμα από τη μία πλευρά δεν θέλουν να δείξουν πως «πιέζονται» από βουλευτές για επιστροφή στις.. ρίζες. Από την άλλη βέβαια πλευρά δεν θα ήθελαν να οδηγηθούν σε μια ψηφοφορία που θα υπάρξουν γαλάζιες διαφοροποιήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments