Ελλάδα

«Δεν γίνεται να δίνουμε 16.000 και να μας κλείνετε» -Αποκαλυπτικοί διάλογοι με τους εκβιασμούς υπαλλήλων

«Δεν γίνεται να δίνουμε 16.000 και να μας κλείνετε» -Αποκαλυπτικοί διάλογοι με τους εκβιασμούς υπαλλήλων

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Διαλόγους των φερόμενων μελών -δημοτικών υπαλλήλων- του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων, μελών κυκλώματος. Όλοι τους υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ή της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα […]

Διαλόγους των φερόμενων μελών -δημοτικών υπαλλήλων- του κυκλώματος εκβίασης καταστηματαρχών περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 14 ατόμων, μελών κυκλώματος. Όλοι τους υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ή της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι τμηματάρχης της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ η λεία από την παράνομη δράση εκτιμάται πως ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Κεντρικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος.

Οι διάλογοι και τα μηνύματα του κυκλώματος εκβιαστών με τους καταστηματάρχες

Χαρακτηριστικοί για τη δράση του κυκλώματος είναι και οι διάλογοι που έρχονται στο φως, αλλά και τα μηνύματα, όπως το παρακάτω, από κάποιον ενοχλημένο ιδιοκτήτη καταστήματος που, παρότι πλήρωνε στο κύκλωμα, οι έλεγχοι συνεχίζονταν, και μόλις είχε ενημερωθεί ότι θα του αφαιρούσαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

«Θεωρώ ότι το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή; Να μας κλείσουν δυο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα, αυτή είναι η προστασία, και να δίνουμε αυτά τα χρήματα».

Σε άλλον διάλογο η εν λόγω υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα:

Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει; Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισέ μου. Κατηγορούμενη: Ε, 1.000, εε στην χχχχχχχχ. 22 του μηνός έχουμε. Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε; Κατηγορούμενη: 22. Καταστηματάρχης: 25 είπαμε για το, τη δημοτική, ε; Κατηγορούμενη: 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει, δεν κάνω λάθος. Τα ‘γραφα την ώρα που μου τα ‘λεγες. Λοιπόν, 22, 22 που είναι σήμερα και 29 τα υπόλοιπα. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα. Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Α, όχι, όχι, τα σπάσαμε σε δύο. Κατηγορούμενη: Όχι, όχι. Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει, εντάξει. 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα. Κατηγορούμενη: Εντάξει, 29 τη Δευτέρα. Καταστηματάρχης: Εντάξει, εντάξει. Ωραία, θα σ’ τα αφήσω. Κατηγορούμενη: Ωραία, οπότε άφησέ τα μου και στείλε μου ένα μήνυμα ότι τα άφησες, για να στείλω τον χχχχ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments