Ελλάδα

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού η ΕΛΑΣ [vid]

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού η ΕΛΑΣ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 54ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Το κλειδί στην υπόθεση ήταν ότι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή οι αστυνομικοί και κατάφεραν και προσήγαγαν αυτόν τον άνθρωπο", λέει για τη σύλληψη του υπόπτου για την υπόθεση του Ψυχικού η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό, με την ΕΛ.ΑΣ. να στοχεύει στο να εντοπίσει το ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός πίσω από το έγκλημα. Όπως είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, «η εντύπωση τουλάχιστον που έχουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί είναι ότι μιλούμε για διαφορετικά πρόσωπα, ότι ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, γι’ αυτό και συνεχίζεται η έρευνα».

Σημείωσε, δε, πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού και σε κάποια άλλη υπόθεση, ακόμη και προσωπική του, λέγοντας πως μπορεί να μη σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Δολοφονία στο Ψυχικό – Δημογλίδου: “Κλειδί” ότι δεν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει εναντίον τους οι αστυνομικοί

Πιο αναλυτικά, η Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews, τόνισε σε σχέση με τις κινήσεις της Αστυνομίας ότι «το κλειδί εδώ είναι ότι δεν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει εναντίον τους οι αστυνομικοί και φυσικά υπέρ του δράστη. Είναι από τις λίγες φορές που έχουμε τόσο σύντομα όχι απλώς την ταυτοποίηση του δράστη, αλλά και τη σύλληψή του».

Αναφέρθηκε στη βοήθεια του βιντεοληπτικού υλικού, καθώς όπως είπε «είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού. Υπάρχουν πολλά αρχεία τα οποία πρέπει να ελέγξουν οι αστυνομικοί για να ακολουθήσουν την πορεία του δράστη. Και λέγαμε ότι ψάχνουν το λάθος που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, ο φερόμενος ως δράστης και η υπόθεση πλέον βρίσκεται στον ανακριτή.

Υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και πλέον και εργαστηριακά δεδομένα σιγά σιγά από αυτά που βρέθηκαν στην οικία όπου διέμενε αυτός ο άνθρωπος, που θα ενισχύσουν βέβαια ακόμη περισσότερο την κατηγορία. Όμως το κλειδί στην υπόθεση ήταν ότι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή οι αστυνομικοί και κατάφεραν και προσήγαγαν αυτόν τον άνθρωπο, πριν εξαφανίσει και τα τελευταία ίσως στοιχεία που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν και πριν εξαφανιστεί και ο ίδιος».

“Έχουν βρεθεί αντικείμενα στην οικία του και κινητά τηλέφωνα, που θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον ηθικό αυτουργό”

Όπως εξήγησε, «έχουν βρεθεί κάποια αντικείμενα στην οικία του, κάποια αντικείμενα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κατηγορία, όπως και κάποια κινητά τηλέφωνα τα οποία θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σίγουρα για τον ηθικό αυτουργό. Γιατί δεν σταματάει εδώ η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό σε αυτή τη δολοφονία, αν τελικά υπάρχει. Η εντύπωση τουλάχιστον που έχουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί είναι ότι μιλούμε για διαφορετικά πρόσωπα, ότι ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, γι’ αυτό και συνεχίζεται η έρευνα»

Στην ερώτηση αν βρέθηκε πυρίτιδα πάνω στα ρούχα του από αυτή που είχε εντοπιστεί και στο σημείο της δολοφονίας η κ. Δημογλίδου απάντησε «υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, κάποια εργαστηριακά δεδομένα σε κάποια από τα αντικείμενα. Βέβαια είναι και άλλα τα οποία πρέπει να ερευνηθούν, δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα γι’ αυτά. Αυτά θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κατηγορία. Όμως από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει και ψηφιακή εξέταση κάποιων πειστηρίων και του θύματος αλλά και του φερόμενου ως δράστη, για να δούμε αν θα μπορέσουν να μας δώσουν στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό».

«Ελέγχεται το κινητό του τηλέφωνο για να δούμε αν τελικά αυτός ο άνθρωπος είχε απειληθεί», είπε, ενώ για το αν ο ηθικός αυτουργός αναζητείται στη Μύκονο, απάντησε «όχι μόνο. Και ίσως το αποτέλεσμα στο τέλος της έρευνας μπορεί να μας οδηγήσει κάπου αλλού. Υπάρχει βέβαια κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών εκεί, γιατί εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του 54χρονου θύματος. Όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού και σε κάποια άλλη υπόθεση, ακόμη και προσωπική του[…] Μπορεί να μη σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια η μηχανή του φερόμενου ως δράστη. Αναζητείται η μηχανή του εγκλήματος. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που ίσως μας οδηγήσουν τις επόμενες ημέρες και σε αυτό, όμως προς το παρόν δεν είναι αυτή η μηχανή. Είναι η μηχανή που χρησιμοποιούσε τουλάχιστον στην καθημερινότητά του ο δράστης».

Καλλιακμάνης για δολοφονία στο Ψυχικό: “Έκανε καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών, πολύ σημαντικό ότι από την πρώτη στιγμή ήθελαν να δουν τα στοιχεία από τις κάμερες”

«Έκανε μια πολύ καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών, που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να δουν τα στοιχεία από τις κάμερες», λέει από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA για την υπόθεση, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Είδαν ότι ο συγκεκριμένος, ο οποίος φαινόταν ότι το προηγούμενο 24ωρο πριν την εκτέλεση κατόπτευε τον χώρο, να πηγαίνει σε ένα συγγενικό σπίτι, να κατεβαίνει στο υπόγειο, να αφήνει το σκούτερ, να παίρνει τη μηχανή του και να πηγαίνει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα το ανάποδο. Κοίταξαν τις κάμερες και είδαν πού πήγε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Φαίνεται ένα μικρό αυτοκίνητο που μπαίνει στο πάρκινγκ και κατόπιν βγαίνει κάποιος με το σκούτερ για να το εξαφανίσει. Δεν φαίνεται κάποιο βανάκι, φαίνεται ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, αφού έγινε η δολοφονία. Δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατόπιν, ένας από αυτούς παίρνει το σκούτερ και φεύγει. Δεν βρέθηκαν μόνο τα στοιχεία από τις κάμερες. Βρέθηκε μια ζώνη με θήκη όπλων η οποία είχε ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκε σε ένα σημείο στο σπίτι του μια ψευδοροφή μέσα στην οποία είχε 2 κινητά τηλέφωνα, κάποιες κάρτες SIM και ένα GPS. Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό αλλά και να αποκαλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες με τις οποίες ασχολούνταν ο συγκεκριμένος».

Καλλιακμάνης: Ο ύποπτος ήταν σε “φυλακή-ξενοδοχείο”

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 44χρονος, γνώριμος των Αρχών, είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές που κρατούνταν.

«Ήταν σε μια φυλακή-ξενοδοχείο, την οποία χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε το βράδυ, πήγαινε έκανε ληστείες, λένε, και ξαναγύριζε. Δεν του έδιναν άδεια, προφανώς του έδιναν το κλειδί. Τώρα είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες. (…) Τον συγκεκριμένο, οι φυλακές στην Τίρυνθα τον είχαν βάλει σε ημερίδα ομιλητή για να ενημερώσει για θέματα εγκλεισμού».

Σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου, ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνει:

«Βλέπουμε ότι πλέον χρησιμοποιούνται για “πιστόλια”, εκτελεστές Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι έχει ανέβει το κασέ. Έχει να κάνει και με το ποιος είναι ο στόχος. Όταν στόχος είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι προβεβλημένο, σίγουρα πέφτουν πολλά λεφτά. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι Έλληνες, ενώ παλιότερα είχαμε δει ότι πολλά πληρωμένα “πιστόλια” ήταν Αλβανοί υπήκοοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments