Διεθνή

Και ο Σαλβίνι στην ευρω-ομάδα Όρμπαν

Και ο Σαλβίνι στην ευρω-ομάδα Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: Digi 24

Αποχωρεί από το κόμμα Ταυτότητας και Δημοκρατίας.

Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του, η Λέγκα του Βορρά, θα ενταχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στη νέα πολιτική ομάδα Πατριώτες για την Ευρώπη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

«Έπειτα από μακρά περίοδο δουλειάς, η μεγάλη ομάδα των Πατριωτών, η οποία θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την αλλαγή του μέλλοντος αυτής της Ευρώπης, έρχεται σήμερα στη ζωή στις Βρυξέλλες», ανακοίνωσε ο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών, στα social media.

Η Λέγκα ήταν ενταγμένη στην πολιτική ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) της Μαρίν Λε Πεν. Ο εκπρόσωπος του Ορμπάν, ο Ζόλταν Κόβατς, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα μέσω του X πως ο Εθνικός Συναγερμός εντάχθηκε επίσης στους «Πατριώτες».

Το ακροδεξιό αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), πρώην μέλος της πολιτικής ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία, ήταν από τα πρώτα κόμματα που εντάχθηκαν στη νέα ομάδα. Την Παρασκευή και το ισπανικό υπερσυντηρητικό κόμμα Vox είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί από το ECR της Μελόνι για να ενταχθεί κι αυτό στους Πατριώτες για την Ευρώπη.

Στο κόμμα Όρμπαν εντάσσεται και το Κόμμα για την Ελευθερία, του Ολλανδού Γκέερτ Βίλντερς.

Ο Σαλβίνι σχολίασε επίσης τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών: «Η κλίκα ‘όλοι εναντίον της Λεπέν’, που σχηματίσθηκε από τον Μακρόν, κέρδισε τις εκλογές, όμως δεν βγαίνουν οι αριθμοί για να κυβερνήσει», δήλωσε ο Σαλβίνι προσθέτοντας: «Και 143 βουλευτές του RN θα πάνε στο κοινοβούλιο στο Παρίσι, ποτέ στην ιστορία δεν ήταν τόσοι πολλοί, με αύξηση σε ψήφους από 33% σε 37% ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο. Το ‘όλοι εναντίον ενός’ μείωσε τον αριθμό των εδρών, αλλά όχι και το επίπεδο της υποστήριξης προς την Μαρίν Λεπέν και τον Ζορντάν Μπαρντελά, στον οποίο στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά. Υπήρξαν εορτασμοί στους δρόμους από κομμουνιστές, φιλοϊσλαμιστές και αντισημίτες, χούλιγκαν που επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες σε αρκετές πόλεις, χάος στο κοινοβούλιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments