Διεθνή

Όρμπαν: Ο Τραμπ είναι άνθρωπος της ειρήνης

Όρμπαν: Ο Τραμπ είναι άνθρωπος της ειρήνης

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

«Μια αλλαγή θα ήταν καλή για τον κόσμο», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε -ουσιαστικά- την εκλογή Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ σε συνέντευξή του και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν «πολιτική πολέμου» απέναντι στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του Όρμπαν έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στα μέσα ενημέρωσης Axel Springer.

Στη συνέντευξη, ο Όρμπαν σχολίασε εκτενώς τον Τραμπ και την πολιτική των ΗΠΑ, προβλέποντας ότι υπάρχει «πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην επανεκλεγεί ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν» και το χαρακτήρισε ως θετικό αποτέλεσμα.

«Είμαι βέβαιος ότι μια αλλαγή θα ήταν καλή για τον κόσμο», δήλωσε ο Όρμπαν.

Γενναιόδωροι χαρακτηρισμοί Ο Όρμπαν, ο οποίος τυγχάνει ευρείας δυσπιστίας από Ευρωπαίους ηγέτες για τις φιλορωσικές του απόψεις και τις αυταρχικές του τάσεις, επαίνεσε τον Τραμπ με γενναιόδωρους χαρακτηρισμούς ως έναν «αυτοδημιούργητο άνθρωπο που έχει διαφορετική προσέγγιση στα πάντα».

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι καλό για την παγκόσμια πολιτική», δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας για τον Τραμπ ότι «Είναι ο άνθρωπος της ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του δεν ξεκίνησε ούτε έναν πόλεμο και έκανε πολλά προκειμένου να δημιουργήσει ειρήνη σε παλιές συγκρούσεις σε πολύ περίπλοκες περιοχές του κόσμου».

Το «κατηγορώ» για τον Μπάιντεν Επιπλέον, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, καλώντας την Ευρώπη να σταματήσει να αντιγράφει την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ενώ προέβλεψε μια όλο και πιο αιματηρή σύγκρουση τους επόμενους μήνες.

Τα σχόλιά του έρχονται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις συνομιλίες του με τον Πούτιν, καθώς και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ούγγρος ηγέτης δήλωσε ότι η ειρήνη στη σύγκρουση είναι δυνατή όταν όλοι οι μεγάλοι παίκτες – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ευρώπη και οι χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο – αποφασίσουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments