Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Έρχονται ευχάριστα νέα για τους δικαιούχους!

ΟΠΕΚΑ: Έρχονται ευχάριστα νέα για τους δικαιούχους!

Πηγή Φωτογραφίας: freepik,ΟΠΕΚΑ: Έρχονται ευχάριστα νέα για τους δικαιούχους!

Μέσα στην επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ εξετάζεται και η αύξηση του ποσού στο επίδομα παιδιού.
Μέσα στην επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ εξετάζεται και η αύξηση του ποσού στο επίδομα παιδιού.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η αύξηση του επιδόματος παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ειδικότερα η αύξηση των μισθών οδήγησε αρκετούς γονείς να μην δικαιούνται φέτος το επίδομα παιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού.

Το επίδομα παιδιού ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα.

Αλλαγές σε ΕΕΕ και επίδομα ενοικίου

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης του ΟΠΕΚΑ εξετάζονται οι όροι χορήγησης καθώς έχει διαπιστωθεί ποιοι το λαμβάνουν καθώς παρατηρείται απόκρυψη εισοδημάτων των δικαιούχων.

Όπως αναφέρει στην Έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, το κόστος των επιδομάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μοντέλο χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων.

Η Κεντρική τράπεζα συστήνει στην κυβέρνηση καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, καθώς σε οικονομίες, όπως η ελληνική, στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη απόκρυψη των εισοδημάτων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια πέραν των φορολογικών δηλώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments