Policy Briefs

Λεμέρ: Επικίνδυνο το οικονομικό πρόγραμμα του αριστερού Λαϊκού Μετώπου

Λεμέρ: Επικίνδυνο το οικονομικό πρόγραμμα του αριστερού Λαϊκού Μετώπου

Πηγή Φωτογραφίας: France Info

"Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας".

“Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε, «η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα κατέστρεφε όλα τα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα τελευταία εφτά χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή του στο Liberal, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ, Κώστας Υφαντής, δήλωσε επί του θέματος ότι, «υπάρχουν κίνδυνοι, όχι τόσο για το υψηλό δημόσιο χρέος όσο για τα ελλείμματα. Κι αυτά είναι κυρίως εκείνα που κοιτάζουν οι αγορές. Υπάρχει, λοιπόν, ο δημοσιονομικός κίνδυνος, τον οποίο «οσμίζονται» οι αγορές εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας της προοπτικής να συσταθεί μια κυβέρνηση της Ακροδεξιάς, η οποία είχε υποσχεθεί να ανατρέψει όλες τις υποχρεώσεις της Γαλλίας. Δηλαδή, έχει υποσχεθεί να επιδοτήσει τη γαλλική βιομηχανία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών ανταγωνισμού. Έχει υποσχεθεί, επίσης, ότι θα μειώσει τη συνεισφορά της Γαλλίας στον ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα αν αυτό συμβεί, να έχουμε την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών, κάτι που θα είχε επιπτώσεις ακόμη και στην Ελλάδα, ειδικά ως προς την επόμενη δόση από το Ταμείο Συνοχής.

Εξάλλου, είχαμε την υπόσχεση της Λεπέν αλλά και της Αριστεράς ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για το Κοινωνικό Κράτος και ότι θα επιδοτήσει τους αγρότες, πέρα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική – και αυτό θα έφερνε τη Γαλλία κατηγορούμενη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments