Policy Briefs

Οι ευρωβουλευτές της Λεπέν προς την ευρωομάδα Όρμπαν

Οι ευρωβουλευτές της Λεπέν προς την ευρωομάδα Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: L' Opinion

Το ακροδεξιό κόμμα αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα «Patriots for Europe».

Αρκετές πηγές εντός της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) επιβεβαίωσαν στο Euractiv το απόγευμα της Κυριακής (7 Ιουλίου) ότι το ακροδεξιό κόμμα αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα «Patriots for Europe» που συγκροτήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Βίκτορ Όρμπαν και τους συμμάχους του.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, που αποδείχθηκαν απογοητευτικά για το RN, αν και έστειλε ακόμη 143 βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση, ο πρόεδρος του κόμματος, Jordan Bardella, δήλωσε ότι « στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, [οι] ευρωβουλευτές Ο [RN] από αύριο θα παίξει πλήρως τον ρόλο του μέσα σε μια μεγάλη ομάδα .

Για ένα μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας του ιταλικού κόμματος La Lega, σύμμαχο του RN στην ομάδα Identity and Democracy (ID) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που συνάντησε το Euractiv κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς του RN, τα λόγια του Jordan Bardella είναι ξεκάθαρα.

«Το RN θα ενταχθεί στην ομάδα των «Patriots for Europe». [Ο Τζόρνταν] Μπαρντέλα το είπε ο ίδιος », είπε, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η κυρίαρχη ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» ιδρύθηκε από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον πρώην πρωθυπουργό της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις στις 30 Ιουνίου .

Από τότε, αυτός ο σχηματισμός συνέχισε να πυκνώνει. Οκτώ κινήματα έχουν ήδη προσχωρήσει σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του ισπανικού Vox που αποχώρησε από την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE), υπό την ηγεσία της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni.

Αν το RN και η La Lega έκαναν το ίδιο, οι «Patriots for Europe» θα μπορούσαν να κλέψουν από το CRE τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προς το παρόν, το RN παραμένει σιωπηλό. « Τώρα προτεραιότητά μας είναι ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών. Θα επικοινωνήσω [για την ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο] μόνο από τη Δευτέρα [8 Ιουλίου]», δήλωσε στο Euractiv στις 4 Ιουλίου ένας ευρωβουλευτής από το κόμμα της φλόγας. Εκμυστηρεύτηκε, λίγες μέρες νωρίτερα (27 Ιουνίου), ότι « δεν ήταν αδύνατο » το RN να ενταχθεί στους «Patriots for Europe», σημειώνοντας την πρόταση του με «Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα…».

Οι νέοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ακροδεξιού κινήματος στο Στρασβούργο θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (8 Ιουλίου) για μια συνάντηση αντιπροσωπείας που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του απογεύματος, πριν βρουν το μέλη της ομάδας Identity and Democracy (ID). Η συνάντηση είναι πιθανώς καθοριστική για το μέλλον του γκρουπ, αν κατά τύχη αποχωρήσουν οι RN και La Lega, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει η ίδια πηγή για το γαλλικό κόμμα.

« Είναι βέβαιο ότι το RN θα ενταχθεί στην ομάδα των Patriots for Europe », δήλωσε.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ένας ευρωβουλευτής της RN υπενθύμισε επίσης ότι «η ιδέα θα ήταν να υπάρξει μια μεγάλη ομάδα κυρίαρχων κομμάτων» , κάτι που είναι κυριολεκτικά η φιλοδοξία που επιδεικνύουν ο Βίκτορ Όρμπαν και οι σύμμαχοί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments