Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Από Σεπτέμβριο τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Από Σεπτέμβριο τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Από Σεπτέμβριο τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία [vid]

Έρχεται ΚΥΑ για το έργο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Από το φθινόπωρο αρχίζουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία αρχίζουν από το ερχόμενο φθινόπωρο, τον Σεπτέμβριο. Προτεραιότητα θα έχουν όσα περιστατικά προηγούνται στη λίστα αναμονής», υπογράμμισε σχετικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων. Τα απογευματινά χειρουργεία πηγαίνουν πολύ καλά. Έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Τον πρώτο μήνα, είχαμε 300 χειρουργεία. Το δεύτερο μήνα έγιναν χίλια χειρουργεία και τον τρίτο μήνα πλησιάζουν τις 3.000 περιπτώσεις».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην παραγωγή ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ, ο Ά. Γεωργιάδης ανέφερε πως «οι γιατροί του δημοσίου συστήματος υγείας ελέγχονται. Πρέπει η ημερήσια παραγωγή στο νοσοκομείο να παραμείνει η ίδια, προκειμένου να μπορούν να παρέχουν ιατρικό έργο ως ιδιώτες. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και τα συστήματά μας, μπορούμε να μετράμε ανά πάσα στιγμή πόσα περιστατικά έχει εξυπηρετήσει ο γιατρός του ΕΣΥ. Αυτό που κάνουμε για τους γιατρούς του ΕΣΥ σήμερα είναι ανάλογο με εκείνη τη ρύθμιση για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς».

«Μπαίνουμε σε μια εποχή με συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Με τον κ. Πατούλη συζητήσαμε και για το πώς ιδιώτες γιατροί θα παράγουν έργο στο δημόσιο τομέα. Μέσα στις επόμενες μέρες, έρχεται η ΚΥΑ για τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα παρέχουν έργο για το ΕΣΥ. Ξεκαθαρίζω ακόμη πως οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση για την παραγωγή ιδιωτικού έργου για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Θέλω τέλος να προσθέσω πως η υπουργική μου απόφαση για ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ «πατάει» σε νόμο της κ. Μίνας Γκάγκα, την οποία θέλω να συγχαρώ δημόσια», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments