Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αυξάνουμε τις τιμές στα φάρμακα

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αυξάνουμε τις τιμές στα φάρμακα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Μόνο ο ειδικός ακτινολόγος μπορεί να γράφει το σκιαγραφικό

«Δεν αυξάνουμε τις τιμές στα φάρμακα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε, σε πρωινή παρέμβασή του, ότι δεν ανήκει στις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές, λέγοντας: «Δεν αυξάνουμε τις τιμές στα φάρμακα. Η Ελλάδα προχωρά σε κάθε έκδοση τιμολογίου για τα φάρμακα μόνο προς τα κάτω. Αυτό γίνεται από το 2012, με νομοθετική πρωτοβουλία του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Έτσι πήγαμε σε πολύ χαμηλές τιμές. Σήμερα, έχουμε από τις πιο χαμηλές τιμές στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι λέγεται πως υπάρχουν τουρίστες που, πριν αφήσουν τη χώρα μας για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, προμηθεύονται φάρμακα από τα φαρμακεία τους, επειδή τα βρίσκουν πολύ φθηνά!».

«Ωστόσο, μια σειρά παλαιών φαρμάκων έχουν δεχθεί τόσες μειώσεις, ώστε να κινούνται κάτω του κόστους», πρόσθεσε ο Άδωνις. «Έτσι, υπάρχουν εταιρείες, που δεν πουλάνε φάρμακα στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουν συμφέρον να πουλάνε φάρμακα στη χώρα μας. Όμως προτιμώ η εταιρεία να είναι στην Ελλάδα, γιατί θα έρθει μια εταιρεία που θα πουλάει το ίδιο φάρμακο σε πολύ υψηλότερη τιμή».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης μάς οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα όλοι οι γιατροί έγραφαν το σκιαγραφικό. Σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. το σκιαγραφικό το γράφουν μόνο οι ακτινολόγοι. Πλέον, με απόφασή μας, το σκιαγραφικό το γράφει μόνο ο ακτινολόγος. Είναι πιο εύκολο να το γράφουν όλοι παρά μόνο ο ειδικός επιστήμονας. Και είχαμε μείωση κατά σχεδόν 50%. Και ο ένας στους δύο ασθενείς που έβαζε στο σώμα του σκιαγραφικό δεν έπρεπε να παίρνει σκιαγραφικό. Απαγορεύεται, λοιπόν, να ζητούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα περισσότερα για το σκιαγραφικό. Έχουμε σύμβαση με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Και ο ασθενής δεν πρέπει να δέχεται να πληρώνει περισσότερα λεφτά για το σκιαγραφικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments