Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται προσλήψεις τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται προσλήψεις τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Η πρόσληψή τους θα μειώσει την αναμονή στις εφημερίες κατά 40%

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα επείγοντα είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων», υπογράμμισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε παρέμβαση του, ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως «το νούμερο ένα πρόβλημα στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι η έλλειψη δυναμικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα επείγοντα είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Πρέπει άμεσα να καλυφθεί το κενό σε τραυματιοφορείς. Αν βρούμε τραυματιοφορείς, θα πέσει η αναμονή σε εφημερίες και σε επείγοντα περιστατικά κατά 40%. Δυστυχώς, δεν έχουμε προσέλευση για τραυματιοφορείς. Είναι μια θέση, που έχει πολλή δουλειά, αλλά όχι πολλά χρήματα. Θα προσλάβουμε τραυματιοφορείς εντός του 2024. Και αν θέλει κάποιος συνταξιούχος τραυματιοφορέας να εργαστεί, τον προσλαμβάνω! Ο τραυματιοφορέας πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και για αυτό, περνάει μέσα από ειδική εκπαίδευση πριν αναλάβει καθήκοντα. Πολύ μεγάλο είναι πρόβλημα η αναμονή στα επείγοντα περιστατικά και γι’ αυτό, θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις».

Σημαντικό είναι, επίσης, το έλλειμμα σε ακτινολόγους.

Όπως τόνισε ο Άδωνις, «το έλλειμμα ειδικών ακτινολόγων είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ. Θα φέρω διάταξη να γίνεται εξ αποστάσεων γνωμάτευση από τον ακτινολόγο. Ο ακτινολόγος δεν χρειάζεται να είναι πάνω από το μηχάνημα. Βλέπει την απεικόνιση και προχωρά σε γνωμάτευση. Ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments