Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για εκλογές στη Γαλλία: Προς το συμφέρον όλων μια στέρεη κυβέρνηση

Άδωνις Γεωργιάδης για εκλογές στη Γαλλία: Προς το συμφέρον όλων μια στέρεη κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης για εκλογές στη Γαλλία: Προς το συμφέρον όλων μια στέρεη κυβέρνηση

Ανησυχητική η Βαβέλ που επικρατεί στην Αριστερά

Την ανάγκη να σχηματιστεί μια στέρεη κυβέρνηση στη Γαλλία εξέφρασε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε σε σχέση με τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ισχυριζόμενος ότι «είναι δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί, εφόσον το Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς αναδείχθηκε σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη. Όμως η μεγάλη εικόνα είναι ότι στη Γαλλία πρώτο κόμμα είναι η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λε Πεν. Αν το εκλογικό σύστημα ήταν η απλή αναλογική, όπως μάχονται οι αριστεροί όπου γης, πρώτο κόμμα στο Κοινοβούλιο θα ήταν το κόμμα της Λε Πεν.  Ωστόσο, δεν είναι πρώτο κόμμα κοινοβουλευτικά, γιατί στη Γαλλία υπάρχει ένα σύστημα δύο γύρων με μονοεδρικές περιφέρειες. Εκεί συμπτύχθηκε ένα ισχυρό μέτωπο της αριστεράς και του κέντρου για να αποκλείσουν την άνοδο της Λε Πεν στην κυβερνητική εξουσίας».

«Ωστόσο», πρόσθεσε ο Άδωνις, «δεν έχω καταλάβει τι κυβέρνηση θα κάνουν οι αριστεροί στη Γαλλία. Είναι προς το συμφέρον όλων μια στέρεη κυβέρνηση. Η ευημερία της Γαλλίας είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όμως έχω πολλές αμφιβολίες. Η συμμαχία της αριστεράς είναι ένας συνασπισμός κομμάτων. Υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα σε αυτά κόμματα. Το Λαϊκό Μέτωπο αποτελείται από ετερόκλιτες δυνάμεις. Άρα, μένει να απαντηθεί ποια κόμματα θα παράσχουν στήριξη. Και η Λε Πεν δεν έχει κάποια μεγάλη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός ο Μπαρντελά, αλλά να γίνει η ίδια Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2027. Αν τα κόμματα του αριστερού συνασπισμού συγκρουστούν μεταξύ τους, τότε θα κάνουν δώρο την εξουσία στη Λε Πεν», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments