Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νομός Λακωνίας θα ενταχθεί στις άγονες περιοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νομός Λακωνίας θα ενταχθεί στις άγονες περιοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Είμαι κοντά στο να αξιοποιήσω ιδιώτες γιατρούς για το ΕΣΥ»

«Ο νομός Λακωνίας είναι ένας γρίφος για το υπουργείο Υγείας», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως τα δημόσια νοσοκομεία του νομού πρόκειται πιθανότατα να ενταχθούν στις άγονες περιοχές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτας Γρηγοράκου για το Νοσοκομείο Μολάων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «έρχεται ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία, εάν μια περιοχή κάνει προκηρύξεις για γιατρούς και αυτές οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες, θα προστίθενται οι περιοχές αυτές στις άγονες περιοχές. Το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω ως υπουργός Υγείας είναι η έλλειψη σε στελεχικό δυναμικό. Πλέον, δίνουμε περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς για να εργαστούν ως γιατροί σε άγονες περιοχές. Για τους Μολάους εγκρίθηκαν τρεις θέσεις, οι οποίες κηρύχθηκαν όλες άγονες. Είναι και αίτημα των τοπικών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να κηρύξουμε το νομό Λακωνίας άγονη περιοχή.  Αναγνωρίζω ότι ο νομός Λακωνίας έχει πραγματικό πρόβλημα, αλλά αν θεωρηθεί άγονη περιοχή, οι προκηρύξεις για γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία του νομού θα είναι πιο ελκυστικές».

«Είμαι, δε, πολύ κοντά στο να λάβω ακόμη πιο δραστικά μέτρα όσον αφορά την ιατρική στελέχωση ενός δημοσίου νοσοκομείου. Και αναφέρομαι στους ιδιώτες γιατρούς. Το νοσοκομείο Μολάων δεν έχει παθολόγους, αλλά ο νομός Λακωνίας έχει ιδιώτες παθολόγους. Ευθύνη του ιδιώτη ιατρού είναι να ασχολείται με τους ασθενείς. Επίσης, ένας γιατρός που κάνει χρήση της άυλης συνταγογράφησης είναι κρίκος της ευρύτερης αλυσίδας για την υγεία των πολιτών. Θέλω να μάθω τι προτίθεται να κάνει ο ιατρικός σύλλογος Λακωνίας. Αν δεν υπάρξει διάθεση συνεννόησης και έξω από το νοσοκομείο να υπάρχει μια ευημερούσα αγορά ιδιωτών ιατρών, θα μας βρουν απέναντι. Και διαβεβαιώνω ότι το κράτος έχει πάρα πολλούς τρόπους δράσης. Κάνω λοιπόν μια ύστατη έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να έρθουν να μας προτείνουν λύσεις σε εθελοντική βάση, επ’ αμοιβή, κάτι που θα βοηθήσει το δημόσιο νοσοκομείο να λειτουργήσει καλύτερα. Η ιδιωτική υγεία είναι χρήσιμη ως συμπλήρωμα του δημοσίου συστήματος υγείας. Κορμός της υγείας στην Ελλάδα ήταν και παραμένει το δημόσιο σύστημα υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments