Πολιτική

Άδωνις για δημόσια δαπάνη για την υγεία: Μισή αλήθεια το ότι η Ελλάδα υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Άδωνις για δημόσια δαπάνη για την υγεία: Μισή αλήθεια το ότι η Ελλάδα υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ασφαλιστικό και δημόσια δαπάνη για την υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους»

Στην αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τον ισχυρισμό της αριστεράς ότι η Ελλάδα υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου στις δαπάνες για την υγεία, προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε τη συγκεκριμένη υστέρηση αλλά τη συνέδεσε με την επιλογή μας ως κοινωνία να στηρίζουμε το εισόδημα των συνταξιούχων.

«Πολύ συχνά, η αριστερά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως η Ελλάδα υπολείπεται κατά δυο μονάδες επί του ποσοστού του ΑΕΠ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αυτός ο ισχυρισμός από μόνος του δεν είναι λανθασμένος. Αυτό είναι σωστό. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί το ελληνικό κράτος έχει κάνει την επιλογή να δίνει περισσότερα χρήματα προς τις συντάξεις. Κάθε συνταξιούχος παίρνει το 62% της σύνταξής του από το κράτος, από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε ως κοινωνία κάνει μια επιλογή, να μην αφήσουμε ένα συνταξιούχο με πολύ λίγα χρήματα. Και το ασφαλιστικό και η δημόσια δαπάνη για την υγεία είναι συνδεδεμένα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ασφαλιστικό και υγεία ήταν ένας κουμπαράς. Και τότε, κάναμε την επιλογή να υποστηρίξουμε το εισόδημα των συνταξιούχων. Η μεγάλη μάζα των συνταξιούχων παίρνει περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει πληρώσει».

«Είναι λοιπόν σαφές πως δεν αρκεί να λέμε ότι η δημόσια δαπάνη για την υγεία υπολείπεται του μέσου όρου στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να επισημαίνεται επίσης ότι στηρίζουμε, ως κοινωνία και ως κράτος, το εισόδημα των συνταξιούχων συμπολιτών μας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments