Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Ανδρουλάκης: Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ανδρουλάκης: Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία

Για μια μεγάλη νίκη για τη Γαλλία και την Ευρώπη μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε μία πρώτη δήλωση για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.

Χαρακτήρισε συγκεκριμένα το αποτέλεσμα «μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία».

«Με την αθρόα συμμετοχή του στις κάλπες, ο λαός της Γαλλίας ύψωσε τείχη στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και περιφρούρησε τις διαχρονικές αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας: την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη» συμπλήρωσε.

Μελανσόν: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός του Μακρόν – Καμία συνεργασία με τα κόμμα του

“Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα”, υπογράμμισε ο Ζαν Λικ Μελανσόν

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, του οποίου το κόμμα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, ζητώντας να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί αυτή την ήττα» τόνισε ο Μαλενσόν για να προσθέσει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αλλά μαζική λαϊκή ψήφο δυσπιστίας. Ο Μακρόν έχει το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει».

Συγκεκριμένα, τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση». «Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments