Πολιτική

Καύσωνας διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ

Καύσωνας διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Κ.Ε. έδειξε ότι το γυαλί έχει ραγίσει.

Το κακό κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή ήταν εμφανές και η σύγχυση μεγάλη, ως αποτέλεσμα της δυσαρμονίας ανάμεσα στις στοχεύσεις του προέδρου και τις διαθέσεις αρκετών στελεχών. Τα χαμόγελα ήταν λιγοστά, η αμηχανία περίσσευε και η ένταση εκδηλωνόταν όποτε κάποιο στέλεχος ασκούσε κριτική είτε στον πρόεδρο του κόμματος είτε στους διαφωνούντες. Σε αυτό βοηθούσε μια μικρή ομάδα προσώπων, κυρίως μη μελών του οργάνου, που χειροκροτούσε τον Στέφανο Κασσελάκη ή γιούχαρε τους επικριτές του.

Η αντιπαράθεση που προέκυψε με τον Στέφανο Κασσελάκη αφορούσε τις επιλογές του και το αποτέλεσμα των εκλογών. Αρχικά, απέφυγε τη χρήση υπερβολικών εκφράσεων, αλλά τελικά η σύγκρουση εστιάστηκε στην πρόταση των «87» για δημοψηφίσματα σχετικά με συνεργασίες και καταστατικές αλλαγές.

Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη συνεργάστηκαν με την ομάδα του Παππά και το τελικό αποτέλεσμα αντανακλά τη γεωγραφία των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής. Οι «87» θεωρήθηκαν ως ξεχωριστή ομάδα και ξεκίνησαν να προβαίνουν σε οργανωμένες ενέργειες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, βέβαια, υπέκυψε τελικά στην επιθυμία του να προκαλέσει τους διαφωνούντες. Αιφνιδιαστικά κατέθεσε τις προτάσεις του για το καταστατικό, που αλλάζουν τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν έναν κομματικό οργανισμός στα μέτρα του προέδρου (αναλύονται οι αλλαγές παρακάτω). Επιπρόσθετα φρόντισε να απειλήσει τα στελέχη πως από δω και πέρα θα διαγράφεται όποιος και όποια δεν ακολουθεί πιστά την «γραμμή». Και με πρωτοφανώς ειρωνικό τόνο «απείλησε» τα στελέχη πως οι συνεδριάσεις πλέον θα είναι συχνότατες, ωσάν να τα εκδικείται επειδή ζητούσαν την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων.

Σε αυτό το πνεύμα, δεν δίστασε να αποκαλύψει σε ζωντανή μετάδοση τα ονόματα όλων των στελεχών του οργάνου που συνεισέφεραν χρήματα μετά το κάλεσμά του. Ανακοίνωσε ότι συνολικά κατατέθηκαν 7.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο των χρημάτων που είχε δώσει ο ίδιος για τις ανάγκες του κόμματος. Κατηγόρησε τα εκλεγμένα στελέχη ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κόμματος του.

Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους Τρύφωνα Αλεξιάδη, Γιώργο Κασσάρα, Νίνα Κασιμάτη, Παναγιώτη Μελαχροινό, Γιώτα Πούλου, Βαγγέλη Σκούφα και Ραλλία Χρηστίδου. Οι περισσότεροι είναι στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ ο Βαγγέλης Σκούφας έχει κατηγορηθεί ως η πηγή των διαρροών σχετικά με τα χρήματα που δεν κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την Αυγή. Επιπλέον, η Ραλλία Χρηστίδου έκανε ανάρτηση για τους εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ. Με αυτά τα γεγονότα, οι αποφάσεις για το μέλλον τους αναμένεται να είναι αυστηρές και να επηρεαστούν από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συζήτηση για τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο κατέλαβε μεγάλο μέρος των συζητήσεων εντός και εκτός της αίθουσας όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή. Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να ξεκόψει τις συζητήσεις, φτάνοντας στο σημείο να φέρει ως αντιπαράδειγμα την συνεργασία της ευρύτερης Αριστεράς στην Γαλλία. «Ενώσεις δια της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά, όσο διεφθαρμένο κι αν ήταν. Ούτε αντιμετώπισαν ποτέ αποτελεσματικά τους κινδύνους που έρχονται από την ακροδεξιά. Ακόμη και στην Γαλλία ο αριστερός συνασπισμός αφαίρεσε από τον Μακρόν κι όχι από την Λεπέν, η οποία πήρε 33%» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του άλλαξε πάλι γραμμή. Οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία «έδειξαν ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για να συμφωνήσουμε στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» έγραψε σε ανάρτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments