Πολιτική

Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία – Δεν θεσμοθετήθηκε 6ήμερη εργασία, έγινε εξαγωγή fake news

Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία – Δεν θεσμοθετήθηκε 6ήμερη εργασία, έγινε εξαγωγή fake news

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία - Δεν θεσμοθετήθηκε 6ήμερη εργασία, έγινε εξαγωγή fake news

«Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας», είπε ο Παύλος Μαρινάκης

«Η ετυμηγορία των πολιτών κάθε κράτους είναι απολύτως σεβαστή. Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια άλλη χώρα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα με μια άλλη. Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Έχουμε έναν γεμάτο πολιτικό χρόνο τριετίας. Θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και επειδή βλέπουμε πολλές αναλύσεις, νομίζω ότι οι πολίτες προτιμούν τις λύσεις».

Παύλος Μαρινάκης: Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η 6ήμερη εργασία

Αναφερθείς στα σχόλια διεθνών μέσων για την εξαήμερη εργασία είπε: «Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η 6ήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που διακινήθηκε και υιοθετήθηκε από ξένα μέσα. Fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό».

Και συνέχισε: «Πρώτον, συνολικά δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία. Δεύτερον, η Ελλάδα νομοθέρησε τη δυνατότηρτα 4ημερης εργασίας. Τρίτον, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, 24ωρης συνεχούς λειτουργίας». «Το μέτρο στην ουσία προστατεύει τους εργαζομένους, γιατί οδηγεί στην προσαύξηση των ημερομίσθιου κατά 40% το Σάββατο και 115% την Κυριακή» πρόσθεσε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη με Μιτσκόσκι και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο κ. Μαρινάκης δεν απέκλεισε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν και με τον Χριστιάν Μιτσκόσκι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αν και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο.

Είπε πάντως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα των πρόσφατων δηλώσεων από τα Σκόπια«Η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα μιλήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν τηρείται, θα αναφέρει μια σειρά από δηλώσεις που αντίκεινται στη συμφωνία. 

«Καμία σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Κατά τα άλλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Τις δυνάμεις των άκρων τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου»

Επανερχόμενος στις γαλλικές εκλογές ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «τις δυνάμεις των άκρων τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου και η ΝΔ επί του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουγήσει έναν μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων». «Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Του πώς μια χώρα που ήταν συνυφασμένη με έννοιες όπως το χρέος και το έλλειμα έχει γίνει πρωταθλήτρια σε ρυθμούς μείωσης του χρέους».

«Έχει πλάκα να πανηγυρίζουν για το κόμμα του κ. Μελανσόν κάποιοι ενώ ξεχνούν τι έχει δηλώσει για τους ίδιους και για το κόμμα τους», είπε σε άλλο σημείο.

«Ο αριθμός των 6.500 προσλήψεων θα πιαστεί, υπάρχει αστερίσκος της ολοκλήρωσης του συνόλου της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει θέμα αν οι 6.500 θα είναι λιγότερες. Οι 6.500 είναι δεδομένες. Το στοίχημα είναι ο νέος υπάλληλος να κάθεται στη θέση του πιο γρήγορα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments