Πολιτική

Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία

Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: [370648] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η ετυμηγορία των πολιτών κάθε κράτους είναι απολύτως σεβαστή. Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια άλλη χώρα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα με μια άλλη. Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Έχουμε έναν γεμάτο πολιτικό χρόνο τριετίας. Θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και επειδή βλέπουμε πολλές αναλύσεις, νομίζω ότι οι πολίτες προτιμούν τις λύσεις».

Αναφερθείς στα σχόλια διεθνών μέσων για την εξαήμερη εργασία είπε: «Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η 6ήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που διακινήθηκε και υιοθετήθηκε από ξένα μέσα. Fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό».

Και συνέχισε: «Πρώτον, συνολικά δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία. Δεύτερον, η Ελλάδα νομοθέρησε τη δυνατότηρτα 4ημερης εργασίας. Τρίτον, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, 24ωρης συνεχούς λειτουργίας». «Το μέτρο στην ουσία προστατεύει τους εργαζομένους, γιατί οδηγεί στην προσαύξηση των ημερομίσθιου κατά 40% το Σάββατο και 115% την Κυριακή» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments