Πολιτική

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ το ζήτημα μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Β. Μακεδονία

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ το ζήτημα μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Β. Μακεδονία
«Η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα»

Για το αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και για το αν η Ελλάδα θα θέσει θέμα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια.

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι: «Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρέπει να θυμηθούμε πώς έφτασε να μπει στο ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία. Οι διεθνείς συμβάσεις που ψηφίζονται και κυρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται. Υπάρχει σειρά δηλώσεων που αντίκεινται στα διεθνώς συμφωνηθέντα. Ο πρωθυπουργός θα τα θέσει».

Και διευκρίνισε: «Θα θέσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και την συμφωνία που δεν τηρείται ειδικά όσον αφορά στη σύνθετη ονομασία. Η παρουσία της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα».

«Δεν είναι προγραμματισμένες συναντήσεις αλλά δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να κάνει και διμερείς επαφές. Κάτι προγραμματισμένο δεν υπάρχει», είπε ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments