Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί και η επόμενη μέρα

ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί και η επόμενη μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχουν μπει πλέον όλοι οι υποψήφιοι.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχουν μπει πλέον όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τις καμπάνιες τους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης (που έχει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη: του Προέδρου και του υποψηφίου… προέδρου) έχει ξεκινήσει την καμπάνια του, κυρίως μέσων των πιστών του πολιτικών φίλων, ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο Παύλος Γερουλάνος δημιουργεί εσωκομματικές συμμαχίες, φτιάχνοντας γύρω του μια ομάδα από δυνατά στελέχη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης θα ενταχθούν στον αγώνα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα.

Το κύριο ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ποιοι θα στηρίξουν ποιους μετά τις εκλογές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιμετωπίζει δυσκολίες στη δημιουργία συμμαχιών στον δεύτερο γύρο, ενώ ο Χάρης Δούκας ξεκινά από καλύτερη θέση σε αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά, βέβαια, τα φαβορί στη Χαριλάου Τρικούπη παραδέχονται ότι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι επικρατέστεροι να περάσουν στο δεύτερο γύρο, την στιγμή που ο Παύλος Γερουλάνος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα στιγμή όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, σε εσωκομματικό επίπεδο. Αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται πρόσωπα που θα βοηθήσουν σημαντικά στον αγώνα τους (ειδικά στην περιφέρεια) και γι’ αυτό «ψάχνονται». Άλλωστε, θυμίζουμε ότι η κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από 5.000 μοναδικές υπογραφές μελών του κόμματος ή θα πρέπει να συγκεντρώνει τις μοναδικές υπογραφές του 15% των μελών της Κ.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «εκπλήξεις», μολονότι στο παρελθόν η συγκεκριμένη πρόνοια του καταστατικού είχε μπει σε δεύτερη μοίρα.

Για πολλούς, το ερώτημα είναι εάν μετά τις εκλογές θα υπάρξει ενότητα, καθώς το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Οκτωβρίου. Αυτό ανησυχεί πολλά στελέχη, καθώς οι αντίπαλοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης θα είναι εκεί. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να επιτύχει γρήγορα αποτελέσματα, καθώς οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως παραδέχονται πράσινα στελέχη, θα ανοίξει μια άλλου είδους συζήτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments