Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ- Ποιους θα συναντήσει

Στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ- Ποιους θα συναντήσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ- Ποιους θα συναντήσει

Στις 12:15, τοπική ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση στο Council on Foreign Relations με τον Daniel Speckhard, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Corus International και πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στις 12:15, τοπική ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση στο Council on Foreign Relations με τον Daniel Speckhard, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Corus International και πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

“Τετ α τετ” με τον Μίτσκοσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-Πιθανή συνάντηση με Ερντογάν

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο στο περιθώριο της Συνόδου, να υπάρξει συνάντηση του κύριου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανάλογη συνάντηση αναμένεται μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να θέσει το ζήτημα των Σκοπίων και τη μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον προκληθεί και υπάρξει αναφορά στο όνομα «Μακεδονία» από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με γερουσιαστές ενώ θα παραστεί και στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος Μπάιντεν  στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν των ηγετών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments