Πολιτική

Στην Ουάσινγκτον ο Μητσοτάκης: “Τετ α τετ” με τον Μίτσκοσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-Πιθανή συνάντηση με Ερντογάν

Στην Ουάσινγκτον ο Μητσοτάκης: “Τετ α τετ” με τον Μίτσκοσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-Πιθανή συνάντηση με Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει την άφιξη του Πρωθυπουργού της Κροατίας Andrej Plenković (δεν εικονίζεται) για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: "Πρόσωπο" με "πρόσωπο" με τον Μίτσκοσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Πιθανή συνάντηση με Ερντογάν

Στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ πρόκειται να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναχωρεί τη Δευτέρα για την Ουάσινγκτον.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο στο περιθώριο της Συνόδου, να υπάρξει συνάντηση του κύριου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανάλογη συνάντηση αναμένεται μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να θέσει το ζήτημα των Σκοπίων και τη μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον προκληθεί και υπάρξει αναφορά στο όνομα «Μακεδονία» από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με γερουσιαστές ενώ θα παραστεί και στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος Μπάιντεν  στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν των ηγετών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments