Αθλητισμός

Euro 2024: “Σπάει” κοντέρ ο Γιαμάλ! Διέλυσε ρεκόρ 66 ετών του Πελέ

Euro 2024: “Σπάει” κοντέρ ο Γιαμάλ! Διέλυσε ρεκόρ 66 ετών του Πελέ

Πηγή Φωτογραφίας: reuters//Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον ημιτελικό του Euro 2024 με τον Λαμίν Γιαμάλ στην αρχική 11άδα και αυτό σημαίνει ότι είναι ο νεότερος που αρχίζει ποτέ σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε ο Πελέ από το Μουντιάλ 1958, επίσης με αντίπαλο τους Γάλλους, ενώ έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γράφει ιστορία ο 16χρονος εξτρέμ

Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον ημιτελικό του Euro 2024 με τον Λαμίν Γιαμάλ στην αρχική 11άδα και αυτό σημαίνει ότι είναι ο νεότερος που αρχίζει ποτέ σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε ο Πελέ από το Μουντιάλ 1958, επίσης με αντίπαλο τους Γάλλους, ενώ έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ’58, το οποίο είχε γίνει στη Σουηδία, η Βραζιλία είχε αντιμετωπίσει τους «τρικολόρ» έχοντας στην αρχική 11άδα της τον Πελέ, ο οποίος ήταν 17 ετών και 244 ημερών.

Από τότε πέρασαν 66 χρόνια και ποτέ κανείς νεότερος δεν είχε παίξει ως βασικός σε ημιτελικό ενός Euro ή ενός Μουντιάλ, μέχρι που το έκανε τώρα ο Γιαμάλ, το νέο μεγάλο ταλέντο της Μπαρτσελόνα και του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών ο δεξιός εξτρέμ πήρε θέση βασικού για τον ημιτελικό της Ισπανίας με τη Γαλλία και το ρεκόρ του Πελέ αποτελεί παρελθόν πλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments