EDITOR'S PICK

Daily Mail: Eξι ονειρικά νησιά χωρίς αυτοκίνητα -Ανάμεσά τους ένα ελληνικό

Daily Mail: Eξι ονειρικά νησιά χωρίς αυτοκίνητα -Ανάμεσά τους ένα ελληνικό

Πηγή Φωτογραφίας: Audley Travel

Και υπάρχουν περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς.

Λίγα πράγματα καταστρέφουν μια όμορφη τοποθεσία όσο το τρίξιμο των ελαστικών, τα κορναρίσματα και η μυρωδιά των καυσαερίων.

Εδώ είναι που μπορούν να βοηθήσουν στην κλιματική αλλαγή τα νησιά χωρίς αυτοκίνητα – καθώς φυσικά είναι εξ ορισμού απαλλαγμένα από τους ρύπους.

Και υπάρχουν περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς.

Αυτά τα έξι διαμάντια, περιλαμβάνουν ένα νησί στις ΗΠΑ όπου μπορείτε να οδηγήσετε ιππήλατες άμαξες μέχρι έναν ελληνικό παράδεισο όπου οτιδήποτε με ρόδες απαγορεύεται αυστηρά, και από ένα νησάκι των Νήσων της Μάγχης που είναι παράδεισος για τους παρατηρητές των άστρων μέχρι έναν παράδεισο στον Ινδικό Ωκεανό που διαθέτει την καλύτερη παραλία του κόσμου, σημειώνει η Daily Mail.

Tresco Είκοσι οκτώ μίλια από τις ακτές της Κορνουάλης – στην καρδιά του αρχιπελάγους Isles of Scilly – βρίσκεται το νησί Tresco, όπου οι επιλογές άφιξης κυμαίνονται από βάρκα έως ελικόπτερο.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να αφήσουν τα οχήματά τους στην ηπειρωτική χώρα.

Τι θα ανακαλύψουν μόλις φτάσουν εκεί; Βραβευμένα καταλύματα, έρημους κόλπους και γαλαζοπράσινες θάλασσες, σύμφωνα με το www.tresco.co.uk.

Ύδρα, Ελλάδα Αυτό το νησί, που βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό, είναι «σχεδόν ασυναγώνιστο», σύμφωνα με τον Ted Thornhill, ταξιδιωτικό συντάκτη της MailOnline, χάρη στο γραφικό του λιμάνι, τους κρυμμένους όρμους, τα δαιδαλώδη σοκάκια, τα κομψά καταστήματα, τα γαλαζοπράσινα νερά – και τους δρόμους χωρίς οχήματα.

Όλα τα τροχοφόρα οχήματα απαγορεύονται στο νησί, με τον Ted να σημειώνει: «Η απουσία μοτοποδηλάτων που βουίζουν σαν σφήκες και αυτοκινήτων που σπεύδουν κατά μήκος των όμορφων δρομάκων δημιουργεί μια εξαιρετικά ήρεμη και ανέμελη ατμόσφαιρα».

Τα παιδιά μπορούν να τρέχουν ελεύθερα και ακούγονται καθαρά ήχοι που διαφορετικά θα μπορούσαν να «πνιγούν».

Το λιμάνι σε σχήμα πετάλου είναι πανέμορφο, το νερό γεμάτο με ένα μείγμα από χαριτωμένες ψαρόβαρκες, ταχύπλοα, γιοτ και υπερπολυτελή σκάφη. Τα νερά είναι ζεστά, μερικές φορές γεμάτα ψάρια, και πεντακάθαρα, τονίζει η Daily Mail.

Sark, Νησιά της Μάγχης Ενώ τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο Sark – το τρίτο μικρότερο από τα νησιά της Μάγχης, με διαστάσεις μόλις τρία μίλια επί ενάμισι μίλι – οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν να μετακινηθούν με άμαξες που έλκονται από άλογα.

Και είναι παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας και της πεζοπορίας.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ψάρεμα, κολύμβηση σε βράχους, σκοποβολή, τοξοβολία και ξεναγήσεις με γαϊδουράκια. Επιπλέον, ο ουρανός φημίζεται για τις εξαιρετικές συνθήκες παρατήρησης των άστρων.

Η επίσημη ιστοσελίδα του νησιού αναφέρει: «Το νησί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αστέρια της Ευρώπης. Το Sark έχει έναν πολύ μοναδικό χαρακτήρα και προσωπικότητα, που το διαφοροποιεί από τα άλλα νησιά και τον υπόλοιπο κόσμο».

Νήσος Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ Αυτό το νησί του Μίσιγκαν, στη λίμνη Χιούρον, έχει απαγορεύσει τη χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις, από το 1898 – και το περιβάλλον χωρίς αυτοκίνητα συμβάλλει στην εδραίωση της γοητείας της βικτοριανής εποχής.

Οι ντόπιοι μετακινούνται με ποδήλατο, με τα πόδια, με άμαξα και με ναυτικά μέσα – υπάρχουν πολλές βάρκες που επιπλέουν στο λιμάνι.

Το νησί προσφέρει πολλές ευκαιρίες πεζοπορίας – υπάρχουν 60 μίλια μονοπατιών – και εκπληκτικούς φυσικούς πέτρινους σχηματισμούς.

Το Mackinac Island έχει επίσης πλούσια στρατιωτική ιστορία, με τους επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν στο Fort Mackinac και να παρακολουθήσουν επιδείξεις όπλων παλαιού τύπου, αναφέρει το Associated Press.

Vrnik, Κροατία Ιδού το τέλειο Vrnik, ένα μικρό στολίδι στην Αδριατική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ljetoincroatia

Ο Toni Hrelja, ιδρυτής της εταιρείας ενοικίασης Villsy.com και ντόπιος Κροάτης, λέει ότι «το Vrnik είναι ένα μικροσκοπικό νησί (0,11 τετραγωνικά μίλια), μέρος ενός μικρού αρχιπελάγους, μια μεσογειακή καρτ ποστάλ, όπου το να δεις μια αγέλη δελφινιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο».

Το υπέροχο με τη διαμονή στο μικρό νησί είναι ότι έχετε την επιλογή να απομονωθείτε εντελώς ή να μπείτε σε ένα σκάφος και να εξερευνήσετε τα γειτονικά μικρά μέρη και νησιά.

La Digue, Σεϋχέλλες Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών αριθμεί 115 νησιά, αλλά το La Digue χωρίς αυτοκίνητα είναι αναμφισβήτητα το πιο ονειρικό.

Στην πραγματικότητα, η ταξιδιωτική συγγραφέας Siobhan Grogan δηλώνει ότι «έχει παραλίες βγαλμένες από όνειρο θερινής νυκτός».

Και προσθέτει ότι «οι αμμουδιές της Anse Source d’Argent στο νησί La Digue, που είναι γεμάτες φοίνικες, συχνά ονομάζονται οι πιο όμορφες στον κόσμο».

Οι παραθεριστές σε αυτό το σημείο του Ινδικού Ωκεανού μπορούν να συναντήσουν γιγάντιες χελώνες, να κάνουν καγιάκ και να εντοπίσουν σπάνια ψάρια κάνοντας καταδύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments