Ελλάδα

Αγώνας Aegean 600: Αποκαλύπτονται τα αίτια της τραγωδίας με την 40χρονη ιστιοπλόο [vid]

Αγώνας Aegean 600: Αποκαλύπτονται τα αίτια της τραγωδίας με την 40χρονη ιστιοπλόο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: news.makedonias.gr

Οι συναθλητές της εμαθαν για την πτώση της από τον ασύρματο. «Πιο δύσκολες οι συνθήκες στο Καρπάθειο από ό,τι περιμέναμε».

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την τραγωδία που σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή της Αστακίδας το βράδυ της Δευτέρας όταν μια Γαλλίδα αθλήτρια έπεσε από ιστιοπλοϊκό σκάφος κατά την διάρκεια του διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή φαίνεται ότι ήταν μία από τις αιτίες για αυτή την ασύλληπτη τραγωδία, με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ (111χλμ./ώρα).

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέλος πληρώματος σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα, τόνισε πως «σε εκείνο το σημείο στο Καρπάθειο ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Φτάσαμε να έχουμε 45-60 κόμβους αέρα».

Μάλιστα, όπως σημείωσε έμαθαν για την πτώση της άτυχης 40χρονης από τον ασύρματο, όταν άκουσαν ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.Όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος «οι συνθήκες ήταν ακραίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη Anna Konontchouk ήταν η αθλήτρια που έχασε τη ζωή της.

Η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατό της. Ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποθέση, ενώ αναμένεται απάντηση από τη διοργάνωση.

Η εκκίνηση του αγώνα Aegean 600 δόθηκε την Κυριακή από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ. είναι στο ίδιο σημείο της εκκίνησης.

Είναι η 4η χρονιά που διοργανώνεται το AEGEAN 600 και συμμετέχουν 69 σκάφη από όλο τον κόσμο.

Στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε και ένας 61χρονος, μέλος πληρώματος που επέβαινε σε σκάφος σημαίας Πολωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments