Ελλάδα

Για τις 16 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για το Μάτι – Ορατός ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων

Για τις 16 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για το Μάτι – Ορατός ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η υπόθεση πρέπει να έχει κριθεί αμετάκλητα έως το 2026

Ο διορισμός δυο δικηγόρων για την υπεράσπιση του πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη οδήγησε στην διακοπή της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς ,για τις 16 Ιουλίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όπως αναμένονταν, έδωσε το χρόνο στους συνηγόρους προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της ογκωδέστατος δικογραφίας.

Το δικαστήριο, μετά από αρκετή προσπάθεια, προχώρησε στο διορισμό συνηγόρων στον κατηγορούμενο καθώς με το νέο κώδικα είναι υποχρεωτική η παράσταση και στα πλημμελήματα υπό προϋποθέσεις.

Ο κ. Φωστιέρης στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, κάτι που δήλωσε ότι επιθυμεί να κάνει και στο εφετείο.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε πως για τον Ιούλιο «θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε».

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι δικηγόροι αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο να συνεδριάσει το δικαστήριο τον Αύγουστο τόνισαν ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον συγκεκριμένο μήνα.

Πάντως, το «στοίχημα» του δικαστηρίου είναι να «τρέξει» τη διαδικασία καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών αφού η υπόθεση πρέπει να έχει κριθεί αμετάκλητα ως το 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments