Ελλάδα

«Καμίνι» η Ελλάδα το επόμενο διήμερο: Οι 2 περιοχές που δεν θα έχουν καύσωνα

«Καμίνι» η Ελλάδα το επόμενο διήμερο: Οι 2 περιοχές που δεν θα έχουν καύσωνα

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Ζέστη... «διαρκείας» τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου. Τα νέα για τον καιρό.

Η Μεσόγειος βιώνει ένα έντονο κύμα θερμών αέριων μαζών, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλότερες από τα συνήθη επίπεδα για τον μήνα Ιούλιο, ο οποίος έχει μια ενδεικτική μέση θερμοκρασία γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι πολύ καλός, στα όρια του καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, με ορισμένες περιοχές στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υπάρχει φυσικά και το μελτέμι, που δροσίζει κάποιες περιοχές και λειτουργεί ως «φυσικό κλιματιστικό» με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας αλλά αυξάνει πολύ τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Μαρουσάκη στη Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τη Ρόδο να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά την Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές με ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, ενώ θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες στα ανατολικά και βόρεια προάστια.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες.

Οι επόμενες ημέρες θα παραμείνουν αρκετά ζεστές και με θερμοκρασίες ανώτερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το μελτέμι θα συνεχίσει να πνέει δυνατά, διατηρώντας αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Καιρός: Παραμένει η ζέστη και το επόμενο 10ήμερο Ιουλίου Τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη έρχεται να «επιβεβαιώσει» και ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι η θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή για την εποχή, ενώ τονίζει ότι «ανάσες δροσιάς» θα πάρουν συγκεκριμένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο , τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments