Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Πάτρα: Πήρε φωτιά και ο 3ος όροφος στο Καραμανδάνειο, μάλλον από κουκουνάρι

Πυρκαγιά στην Πάτρα: Πήρε φωτιά και ο 3ος όροφος στο Καραμανδάνειο, μάλλον από κουκουνάρι

Πηγή Φωτογραφίας: [370678] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (EUROKINISSI)

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφτασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας ανέφερε πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

Ο γιατρός, τόνισε για την φωτιά πως έφτασε στον προαύλιο χώρο και πιθανότατα από κουκουνάρι, έπιασε φωτιά στην ταράτσα και τον τρίτο όροφο.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός .

Φωτογραφίες, δείχνουν πως σε όροφο του νοσοκομείου οι καπνοί είχαν εισέλθει στον διάδρομο.

Η φωτιά είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο και να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments