Τεχνολογία

5G: Η Κίνα καλύπτει κάθε πόλη και πάνω από το 90% των χωριών της

5G: Η Κίνα καλύπτει κάθε πόλη και πάνω από το 90% των χωριών της

Πηγή Φωτογραφίας: techblog.gr

Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών και επικοινωνιών, με 3,84 εκατομμύρια σταθμούς βάσης 5G

Το δίκτυο 5G της Κίνας καλύπτει πλέον κάθε πόλη και κωμόπολη της χώρας, καθώς και περισσότερο από το 90% των χωριών της, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.

Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών και επικοινωνιών, με 3,84 εκατομμύρια σταθμούς βάσης 5G, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής.

Από την έκδοση της πρώτης παρτίδας αδειών 5G στην Κίνα για εμπορική χρήση πριν από πέντε χρόνια, η τεχνολογία 5G έχει ενσωματωθεί σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η ενέργεια, η εξόρυξη, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, με μεγάλης κλίμακας προώθηση και εφαρμογή.

Η Κίνα έχει επίσης κατασκευάσει 300 εργοστάσια 5G και έχει ξεκινήσει περισσότερα από 13.000 έργα για την εφαρμογή του “5G plus industrial internet”.

Το υπουργείο είπε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη 5G και να επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου 5G σε μέρη όπως πολιτιστικές και τουριστικές τοποθεσίες, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, πανεπιστήμια, κόμβους μεταφορών και συστήματα μετρό.

Τι είναι το 5G

Το 5G φέρνει μια νέα εποχή στον κόσμο του διαδικτύου. Αυτό που όλοι υποστηρίζουν είναι ότι οι απίστευτα υψηλές ταχύτητές του πρόκειται να αλλάξουν οριστικά και αμετάκλητα τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Τα δίκτυα αυτά αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις έτη φωτός πιο γρήγορες από τις τρέχουσες συνδέσεις, με τις μέσες ταχύτητες λήψης (περίπου 1GBps) να θεωρούνται ο κανόνας.

Το 5G σχεδιάζεται για έναν κόσμο όπου δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές εξαρτώνται από τη συνεχή σύνδεση τους στο διαδίκτυο και αυτό, ίσως να εξηγεί πολλά. Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, υπηρετώντας τους με ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Η ταχύτητα του θα αρκεί για να βλέπουμε ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάσετε μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G, θα χρειαζόσασταν περίπου έξι λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments