Διεθνή

«Eξαιρετικά αποτελεσματικός» o Μπάιντεν κρίνει η Γέλεν για την γνωστική ικανότητα του προέδρου

«Eξαιρετικά αποτελεσματικός» o Μπάιντεν κρίνει η Γέλεν για την γνωστική ικανότητα του προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: Indicator.gr//«Eξαιρετικά αποτελεσματικός» o Μπάιντεν κρίνει η Γέλεν για την γνωστική ικανότητα του προέδρου

Ξεκάθαρη η στήριξή της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα, ερωτηθείσα αν έχει δει οποιαδήποτε σημάδια μειωμένης νοητικής ή γνωστικής ικανότητας του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε η ίδια.

Η Γέλεν δήλωσε στα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών ότι δεν γνωρίζει καμία συζήτηση μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με την επίκληση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, που δίνει το δικαίωμα στον/ην αντιπρόεδρο και στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ μη ικανό να ασκήσει τα καθήκοντά του, μεταβιβάζοντας την εξουσία στον/στην αντιπρόεδρο.

«Ο πρόεδρος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στις συναντήσεις που έχω μαζί του», τόνισε η υπουργός στην επιτροπή. Αρνήθηκε να πει πότε συναντήθηκε προσωπικά μαζί του για τελευταία φορά.

Παρά τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού δεν είναι λίγοι εκείνοι, ακόμη και εντός των Δημοκρατικών, που υποστηρίζουν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments