Διεθνή

Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ»

Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ»

Πηγή Φωτογραφίας: Middleeastmonitor.com

«Είμαστε μεταξύ των χωρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία για τις ΗΠΑ, όπου μεταβαίνει για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

Κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία για τις ΗΠΑ, όπου μεταβαίνει για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Η Τουρκία είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους συμμάχους που συμβάλλουν στο μέγιστο στις αποστολές και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για τον επιμερισμό του βάρους. Με τις ικανότητες και τις δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει στην στεριά, στη θάλασσα και στους αιθέρες, είμαστε μεταξύ των χωρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ. Είμαστε μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτό το λέω όσον αφορά την οικονομική υποστήριξη και την προσθήκη δύναμης στο ΝΑΤΟ. Όταν λεμέ μια από τις πρώτες πέντε χώρες, δεν το λέμε για πλάκα. Αυτή είναι και η άποψη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ενισχύουμε και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη θέση μας στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στον επερχόμενο νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, που πρόκειται να αναλάβει τον Οκτώβριο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «θα τον συναντήσει στην Αμερική» και ότι ο Ολλανδός «του είχε πει ότι θα επισκεφτεί την Τουρκία προτού ξεκινήσει τη θητεία του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments