Διεθνή

Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του κόμματος της Λεπέν

Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του κόμματος της Λεπέν

Πηγή Φωτογραφίας: Ouest France

Εξελέγη ευρωβουλευτής, πριν από μόλις ένα μήνα και ήταν ο «αρχιτέκτονας» του «Σχεδίου Ματινιόν» και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο Ζιλ Πενέλ παραιτήθηκε από τη θέση του την επομένη των βουλευτικών εκλογών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Monde.

Εξελέγη ευρωβουλευτής, πριν από μόλις ένα μήνα και ήταν ο «αρχιτέκτονας» του «Σχεδίου Ματινιόν» του ακροδεξιού κόμματος που αφορούσε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κάτι που συνέβη μετά τις ευρωεκλογές, και φέρεται να απαιτούσε μόνο «το πάτημα ενός κουμπιού» για να ενεργοποιηθεί.

Δεκάδες υποψήφιοι κατηγορήθηκαν για ρατσισμό

Το «Σχέδιο Ματινιόν», το οποίο υπερασπίστηκαν τα στελέχη του κόμματος πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης, αποδείχθηκε τελικά λανθασμένο, ιδίως όσον αφορά τους υποψηφίους που προτάθηκαν, δεκάδες από τους οποίους δέχτηκαν σφοδρή κριτική για ρατσιστικά, αντισημιτικά ή συνωμοτικά σχόλια.

Η Εθνική Συσπείρωση και οι σύμμαχοί της κέρδισαν 143 έδρες στις εκλογές, από 89 που είχαν κερδίσει το 2022, αλλά λιγότερες από όσες ήλπιζαν μετά τον πρώτο γύρο στις 30 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments