Διεθνή

Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν θα εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα λόγω εγωισμού

Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν θα εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα λόγω εγωισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

"Είναι δύσκολο να τα παρατήσει με αυτόν τον τρόπο, με τον τρόπο που προσπαθούν να τον αναγκάσουν να φύγει", σημειώνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εγκαταλείψει την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News το βράδυ της Δευτέρας, καθώς συνέχισε να επιτίθεται στον αντίπαλό του υπονοώντας ότι “ημι-διοικεί” την κυβέρνησή του.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με τον παρουσιαστή του Fox News, Σον Χάνιτι, την πρώτη του Τραμπ μετά το ντιμπέιτ του περασμένου μήνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ο Μπάιντεν “είναι εγωιστής και δεν θέλει να παραιτηθεί από την εκλογική μάχη”.

Ο Τραμπ πρόσθεσε: “Θα αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του για πολύ καιρό. Είναι δύσκολο να τα παρατήσει με αυτόν τον τρόπο, με τον τρόπο που προσπαθούν να τον αναγκάσουν να φύγει”.

Ο πρώην πρόεδρος τόνισε μιλώντας στον Hannity ότι ο Μπάιντεν φαινόταν “εξαιρετικά χλωμός, για να το πω ευγενικά” κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, προσθέτοντας ότι η φωνή του προέδρου ήταν “αδύναμη” και οι απαντήσεις που έδωσε “δεν έβγαζαν πολύ νόημα”.

Σε ερώτηση αν ήθελε ο ίδιος να αποσυρθεί από τις εκλογές ο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι “έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτόν, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει σημασία”, προβάλλοντας τα “υπέροχα τέσσερα χρόνια” της θητείας του.

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι αν αναγκαστεί ο Μπάιντεν να αποχωρήσει, τότε θα τον αντικαταστήσει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, την οποία χαρακτήρισε ως “αναποτελεσματικό άτομο” ενώ υποστήριξε ότι “αυτή ήταν υπεύθυνη για τα σύνορα” και “δεν έκανε καλή δουλειά”.

Οι bookmakers στην πλατφόρμα Polymarket πιστεύουν ότι υπάρχει 36% πιθανότητα να αποχωρήσει ο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, ποσοστό που έχει μειωθεί σημαντικά από περίπου 60% το πρωί της Δευτέρας. Δεν είναι σαφές αν τα τελευταία σχόλια του Τραμπ έχουν επηρεάσει τις αποδόσεις.

Η ασταθής απόδοση του Μπάιντεν στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ στα τέλη του περασμένου μήνα δέχθηκε έντονη κριτική. Έκτοτε, οι ανησυχίες για την υγεία του 81χρονου προέδρου οδήγησαν σε εκκλήσεις να αποσυρθεί από την κούρσα του 2024 -συμπεριλαμβανομένων και μελών του ίδιου του κόμματός του. Ο πρόεδρος, ωστόσο, αντέδρασε τις τελευταίες ημέρες, επιμένοντας ότι ο “μέσος ψηφοφόρος” εξακολουθεί να θέλει να τον δει υποψήφιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments