Nέα της αγοράς

Porsche: Επισπεύδει τη διακοπή παραγωγής μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Porsche: Επισπεύδει τη διακοπή παραγωγής μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Η Porsche διακόπτει νωρίτερα την παραγωγή της βενζινοκίνητης έκδοσης του μοντέλου SUV Macan για μη ευρωπαϊκές αγορές

Στην προσπάθειά της να επιταχύνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Porsche αποφάσισε να επισπεύσει το τέλος της παραγωγής ορισμένων μοντέλων που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας στο περιοδικό Automobilwoche.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche, Άλμπρεχτ Ράιμολντ, δήλωσε ότι η βενζινοκίνητη έκδοση του μοντέλου SUV Macan για μη ευρωπαϊκές αγορές θα παράγεται έως το 2026, και στη συνέχεια θα διακοπεί η παραγωγή του, νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

«Η πλατφόρμα έφτασε στο τέλος του κύκλου της», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Porsche.

Πού θα επικεντρωθεί η Porsche

Μετά τη διακοπή της παραγωγής, η εταιρεία προγραμματίζει να επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις του Macan για να προωθήσει την ατζέντα βιωσιμότητας της Porsche, παρόλο που η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει υποχωρήσει, φέρεται να είπε ο Ράιμολντ.

«Δεν αφήνω την επιτυχία (της ηλεκτρικής Macan) να οριστεί από έναν μόνο αριθμό», φέρεται να είπε το στέλεχος.

Οι εκδόσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης των σπορ αυτοκινήτων Boxster και Cayman, μια σειρά μοντέλων γνωστή ως 718, δεν θα παράγονται πλέον από κάποια στιγμή του επόμενου έτους και η εταιρεία έχει ήδη επικεντρωθεί σε ηλεκτρικές εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, πρόσθεσε ο Ράιμολντ.

Προκλήσεις για τον κλάδο ηλεκτρικών οχημάτων

Οι τεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι πολλές και έχουν συμβάλει στο φρενάρισμα της παγκόσμιας ζήτησης.

Σύμφωνα με την Consumer Reports, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αποδειχθεί πολύ λιγότερο αξιόπιστα, κατά μέσο όρο, από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι τα μοντέλα EV από το 2021 έως 2023 αντιμετώπισαν σχεδόν 80% περισσότερα προβλήματα από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε μια άλλη νέα έρευνα, αυτή τη φορά από τη McKinsey, σχεδόν οι μισοί από τους ιδιοκτήτες EV δήλωσαν ότι δεν θα ξανααγόραζαν ηλεκτρικό Ι.Χ.

Το 46% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν ότι στην επόμενη αγορά ενός αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν σε όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 37.000 αγοραστές παγκοσμίως, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 30% των αγοραστών στην Ευρώπη και το 49% αυτών στην Αυστραλία μετάνιωσαν την απόφαση τους να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments