Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουμε κάνει όσες αεροδιακομιδές χρειαζόμαστε

Την ανάγκη οι ιδιώτες γιατροί να στηρίξουν έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας, υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα πρόσθετα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για τις άγονες περιοχές, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού. Μια περιοχή χαρακτηρίζεται άγονη όταν τρεις προκηρύξεις βγαίνουν άγονες. Με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί που θα πάνε σε αυτή την περιοχή θα παίρνουν επιπλέον 2100 ευρώ και σπίτι από το δήμο. Άγονη μπορεί να είναι και μια περιοχή ηπειρωτική, όχι μόνο τα νησιά. Για παράδειγμα, η Σπάρτη θα είναι άγονη περιοχή. Για παράδειγμα, η Ξάνθη και οι Σέρρες θα είναι άγονες περιοχές».

Με αφορμή τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο της Κω, ο Άδωνις αναφέρθηκε στο ρόλο των ιδιωτών ιατρών και υπογράμμισε πως «έχουμε κάνει δεκάδες προκηρύξεις, οι οποίες βγαίνουν άγονες στην πράξη. Έχω μιλήσει με το ιατρικό σύλλογο της Κω. Μου πρότειναν να βάλω στρατιωτικούς γιατρούς. Στην Κω, έχουμε μηδέν παθολόγους στο νοσοκομείο, αλλά έχουμε εννέα παθολόγους έξω. Όμως αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Μπορεί ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το ότι το νοσοκομείο δίπλα του δεν μπορεί να λειτουργήσει; Το σύστημα υγείας έχει το ιδιωτικό και το δημόσιο σκέλος, αλλά είναι ενιαίο. Οι γιατροί έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Στην Κω δουλεύουν εννέα ιδιώτες παθολόγοι και το δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει κανέναν. Ο παθολόγος είναι μια κρίσιμη ειδικότητα. Τονίζω πως στις περιοχές όπου βγαίνουν συνεχώς άγονες οι προσκλήσεις, οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να βάλουν πλάτη. Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει θεσμικά. Πρέπει, λοιπόν, οι ιδιώτες γιατροί στις άγονες περιοχές να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ. Δεν θέλω να ανακοινώσω κάτι από την τηλεόραση. Οι ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν θεσμικά».

Ακόμη, αναφερόμενος στις αεροδιακομιδές, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «τα αεροπλάνα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουν σώσει πολλές ζωές. Δεν ξέρω πότε μπαίνει στη συντήρηση στα αεροσκάφη. Η συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις είναι άψογες όσον αφορά τις αεροκομιδές. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις ένοπλες δυνάμεις. Αν κάποιος χρειάζεται αεροδιακομιδή, την έχει. Έως τώρα, κάναμε όσες αεοδιακομιδές χρειαζόμαστε. Η συντήρηση ενός ελικοπτέρου δεν γίνεται με βάση την εποχή, αλλά με βάση τις ώρες πτήσης. Στις αεροδιακομιδές πηγαίνουμε πολύ καλά και οι ανάγκες μας σε αεροδιακομιδές εξυπηρετούνται», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments