Πολιτική

Με δύο υψηλόβαθμους Γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ – Τι συζήτησαν

Με δύο υψηλόβαθμους Γερουσιαστές συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ – Τι συζήτησαν

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//ΗΠΑ: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, καθώς και με τον Γερουσιαστή Chris Coons.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Συζητήθηκαν ακόμα οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Αδιαπραγμάτευτη η χρήση της ονομασίας erga omnes

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης που είχε στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του think tank Council of Foreign Affairs με συντονιστή τον πρέσβη. Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην θετική πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε σχέση με την Τουρκία όταν εμείς αναλάβαμε την εξουσία το 2019 αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση επιθετικού τουρκικού αναθεωρητισμού. Στη συνέχεια υπήρξαν τρία δύσκολα χρόνια. Το τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν σημαντικά βελτιωθεί και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το αναγνωρίσουμε αυτό, ενώ ταυτόχρονα κάποιες θεμελιώδεις τουρκικές θέσεις δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως το ότι είχαμε 16 μήνες ηρεμίας στο Αιγαίο ότι έχουμε κάνει συμφωνία με την Τουρκία που επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου ενθαρρύνουν τους Τούρκους πολίτες να έρθουν στην Ελλάδα, όλα αυτά είναι θετικά βήματα. Φυσικά μιλούν για μία συμφιλίωση και χαλάρωση. Όμως υπάρχουν προκλήσεις στο ΝΑΤΟ που κινεί την πυξίδα σε θετική κατεύθυνση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments