Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Γαλλία: Άστοχοι οι παραλληλισμοί της αντιπολίτευσης με την Ελλάδα

Κυβερνητικές πηγές για Γαλλία: Άστοχοι οι παραλληλισμοί της αντιπολίτευσης με την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Εντελώς διαφορετικό το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας.

Κυβερνητικές πηγές τοποθετήθηκαν για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι, «οι όποιοι παραλληλισμοί είναι άστοχοι, καθώς η Γαλλία έχει εκλογικό σύστημα δύο γύρων, ενώ από το αποτέλεσμα διαφάνηκε η διάθεση γενικότερης συνεργασίας απέναντι στη Λεπέν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, «Το σημαντικό που αναδείχθηκε από τις γαλλικές εκλογές, είναι η μεγάλη σημασία που έχει η πολιτική σταθερότητα, η οποία, είναι σαφές και στο παράδειγμα της Γαλλίας, ότι περνά μέσα από την αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η πολιτική σταθερότητα είναι μια συνθήκη που υπηρετεί τη χώρα».

«Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας», τόνισε, από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης

«Η ετυμηγορία των πολιτών κάθε κράτους είναι απολύτως σεβαστή. Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Μιλάμε για μια άλλη χώρα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα με μια άλλη. Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Έχουμε έναν γεμάτο πολιτικό χρόνο τριετίας. Θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και επειδή βλέπουμε πολλές αναλύσεις, νομίζω ότι οι πολίτες προτιμούν τις λύσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments