Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Τι θα γίνει με τις συναντήσεις Μητσοτάκη με Ερντογάν και Μιτσκόσκι

Κυβερνητικές πηγές: Τι θα γίνει με τις συναντήσεις Μητσοτάκη με Ερντογάν και Μιτσκόσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κυβερνητικές πηγές: Τι θα γίνει με τις συναντήσεις Μητσοτάκη με Ερντογάν και Μιτσκόσκι

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η ελληνική πλευρά θα θέσει το ζήτημα των προκλητικών δηλώσεων Σκοπιανών αξιωματούχων Newsbomb

Ανοιχτό άφησαν κυβερνητικές πηγές το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο με τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Χριστιάν Μίτσκοσκι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ωστόσο διευκρίνισαν ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει το ζήτημα των προκλητικών δηλώσεων Σκοπιανών αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα σε ανώτατο επίπεδο, θα αναφερθεί στη συμφωνία η οποία δεν τηρείται και κυρίως το ζήτημα της σύνθετης ονομασίας erga omnes.

Θα αναφέρει μια σειρά από δηλώσεις, οι οποίες αντίκεινται στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε όσα δηλαδή έχουν ψηφίσει τα δύο κράτη, γιατί η παρουσία των Σκοπίων που είναι πλέον δεδομένη, στο ΝΑΤΟ, είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας αυτής, αλλά η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα αυτής της Συμφωνίας και είναι κάτι που είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το θέσει.

Δεν έχει προγραμματισμένη διμερή συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Θα υπάρξει συνάντηση με Ερντογάν;

Με τις πληροφορίες από το πρωί να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συνάντηση και με τον Ερντογάν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν: Δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει κάποια διμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εφόσον υπάρξει κάτι τέτοιο θα ενημερωθείτε άμεσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments