Πολιτική

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Προς συνάντηση επιβεβαίωσης της θετικής ατζέντας

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Προς συνάντηση επιβεβαίωσης της θετικής ατζέντας

Πηγή Φωτογραφίας: [369491] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Πιθανές συναντήσεις και σε υπουργικό πλαίσιο.

Με κλεισμένο το ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00 ώρα Αμερικής).

Αναμένεται να υπάρξει μια σύντομη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς η επόμενη επίσημη συνάντησή τους έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα και τα βήματα που έχουν γίνει στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Παρόλο που δεν έχει καθοριστεί ακόμη ραντεβού μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του τούρκου ομόλογό του Χακάν Φιντάν, υπάρχει η πιθανότητα οι δύο υπουργοί να συναντηθούν προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση των δύο ηγετών, αν και δεν είναι απαραίτητο σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα είναι παρόντες οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ή εάν αυτή θα διευρυνθεί και με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από τις ανακοινωμένες συναντήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Καναδή υπουργό Εξωτερικών, Μέλανι Τζόλι, και τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστεί στο επετειακό δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd J. Austin III, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού.

Επίσης, την επόμενη μέρα, θα υπογράψει μαζί με τους ομολόγους του από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ένα έγγραφο για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας. Αυτή η πρωτοβουλία ακολουθεί την υπογραφή παρόμοιου έγγραφου τον Οκτώβριο του 2023 για την επέκταση του Δικτύου Αγωγών του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments