Πολιτική

Πλεύρης: «Ο Μελανσόν είναι εξίσου επικίνδυνος για την Ευρώπη με τη Λεπέν» – Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Πλεύρης: «Ο Μελανσόν είναι εξίσου επικίνδυνος για την Ευρώπη με τη Λεπέν» – Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΑΝΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Η κατάπτυστη «θεωρία των δύο άκρων» ξεπλένει τους φασίστες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του Θάνου Πλεύρη.

Ως αντίστοιχα επικίνδυνο με τη Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε ο Θάνος Πλεύρης τον Ζαν Λυκ Μέλανσόν. «Ο Μελανσόν, δεν πάμε σε όλο τον κυβερνητικό σχηματισμό, δεν πάμε σε Ολάντ κι αυτά, με συγχωρείτε, ο Μελανσόν είναι εξίσου επικίνδυνος (σ.σ. με τη Λεπέν) για την Ευρώπη. Αν έχετε ακούσει το τι λέει ο Μελανσόν για την Ευρώπη, αν ο ίδιος δηλαδή γινόταν αύριο πρωθυπουργός της Ευρώπης, θα ήταν το ίδιο επικίνδυνο για την Ευρώπη», είπε μιλώντας στο Action24 ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Δεν το βάζω σε ιδεολογικό πλαίσιο, το βάζω σε πλαίσιο αντίθετο στην Ευρώπη. Έχει εκφράσει θέσεις ουσιαστικά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θέσεις που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή πορεία».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάπτυστη «θεωρία των δύο άκρων» ξεπλένει τους φασίστες

«Δεν δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει την κατάπτυστη «θεωρία των δύο άκρων» ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ο Θ. Πλεύρης χαρακτήρισε τον Ζαν Λυκ Μελανσόν ‘εξίσου επικίνδυνο με την Λεπέν για την Ευρώπη’», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πρόκειται για μία τακτική άκρως επικίνδυνη, η οποία το μόνο που κάνει εντέλει είναι να ξεπλένει τους φασίστες και την εγκληματική τους πολιτική. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, ωστόσο. Η Νέα Δημοκρατία είχε πρωτοστατήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σε αυτή την προπαγάνδα, επιχειρώντας να ταυτίσει όσους αγωνίζονταν ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Και σήμερα, άλλωστε, στην κυβέρνηση και στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστούν πρόσωπα, πέρα από τον κ. Πλεύρη, που άλλοτε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική άκρα Δεξιά αλλά και με το ίδιο το κόμμα της Λεπέν. Ο κ. Βορίδης, λόγου χάρη, δεν δίστασε να μας θυμίσει πρόσφατα την «ιστορική του σχέση» με το κόμμα αυτό, αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις με τον Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτή είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: ένα συνονθύλευμα δήθεν κεντρώων που συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ».​

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments