Ελλάδα

Στον «φούρνο» η χώρα μετά από δύο βδομάδες παρατεταμένης ζέστης [vid]

Στον «φούρνο» η χώρα μετά από δύο βδομάδες παρατεταμένης ζέστης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com/Summer healthy eating woman drinking detox carrot juice for balanced diet weight loss bikini body lifestyle. Happy living girl enjoying sun tan holidays by the swimming pool of tropical hotel.

Από Παρασκευή 40άρια και στην Αθήνα

Υψηλές θερμοκρασίες που ήρθαν για να μείνουν «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για το επόμενο διάστημα, με το θερμόμετρο να παραμένει σταθερά κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρουν, οι συνθήκες θα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ο καιρός σήμερα θα είναι καυτός με την θερμοκρασία να ξεπερνά ακόμη και τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα.

Καλλιάνος: Παρατεταμένο κύμα ζέστης μέχρι τις 20-22 Ιουλίου

Τη δικιά του πρόγνωση για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες έκανε σήμερα το πρωί ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού.

«Η ζέστη που έρχεται θα είναι παρατεταμένη και θα φτάσεις μέχρι τις 20-22 Ιουλίου. Για τουλάχιστον δέκα ημέρες και ακόμα. Δεν θα δούμε ακραίες τιμές, δηλαδή 43 και 44 βαθμούς Κελσίου. Θα δούμε αρκετά 40άρια και 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 37, 38 ίσως και 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι με αυξομειώσεις. Από αύριο θα αρχίσουν να υποχωρούν, αλλά τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε μελτέμια με εξάρσεις και υφέσεις. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση αυτή λόγω των πυρκαγιών», σημείωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Τσατραφύλλιας: Από Παρασκευή 40άρια και στην Αθήνα

Τη δικιά του πρόγνωση, τονίζοντας την επικινδυνότητα της σημερινής ημέρας από άποψη πυρκαγιών έκανε ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως ανέφερε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη (10/7) θα ξεπεράσει του 41 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, τους 38 στην Αθήνα, ενώ 40 βαθμούς θα έχουμε σε Κεντρική Μακεδονία και Κομοτηνή. «Η πιο δροσερή γωνιά της επικράτειας θα είναι οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον Πύργο, Αγρίνιο και Άρτα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς, τους 40 στην Κομοτηνή, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

«Από την Παρασκευή (12/7) και μετά θα δούμε και στην Αττική 40 βαθμούς», σημείωσε».

Γιαννόπουλος: Όλη την εβδομάδα στα ύψη ο υδράργυρος

Αν και το μελτέμι και σήμερα και αύριο στο Αιγαίο θα είναι ισχυρό, η ζέστη έχει έρθει να μείνει για ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, όπως είπε, σήμερα Τετάρτη (10/7) και αύριο (11/7) στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, δροσίζοντας τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, εκεί το θερμόμετρο μόλις λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή (12/7) και το Σάββατο (13/7) εξασθενεί, μόνο στα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα φτάνει τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία και σήμερα και αύριο θα φτάνει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος: «από την Παρασκευή θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα δεν αποκλείεται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά να σημειωθούν και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εντυπωσιακό είναι ότι και όλη τη νέα εβδομάδα με τα τελευταία στοιχεία ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά. Για παράδειγμα στην Αττική το θερμόμετρο πολύ πιθανόν ούτε μέχρι τις 25 Ιουλίου δεν θα πέσει το μεσημέρι κάτω από τους 37 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments