Διεθνή

Λε Πεν: Η Αριστερά θέλει να πάρει «με τη βία» την πρωθυπουργία

Λε Πεν: Η Αριστερά θέλει να πάρει «με τη βία» την πρωθυπουργία

Πηγή Φωτογραφίας: Table.Media

Επίθεση της Λε Πεν στην Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν και επιμένει: «Η νίκη μας πήρε αναβολή».

Πρώτο κόμμα στη Γαλλία μετά τις ευρωεκλογές αλλά τρίτο στη Βουλή μετά τις βουλευτικές εκλογές , η Εθνική Συσπείρωση επιστρέφει με τη σειρά του στο Palais Bourbon (Εθνοσυνέλευση) την Τετάρτη, με στόχο να κάνει… επανεκκίνηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027.

«Είμαι με μια ομάδα βουλευτών που στις βουλευτικές εκλογές ήταν πρώτη σε ψήφους, το πρώτο κόμμα σε αριθμό βουλευτών. Πήραμε μόνο μια αναβολή, δεν μπορούμε να διαστρέφουμε για πάντα την εθνική εκπροσώπηση», δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν κατά την άφιξή της, μαζί με τους άλλους βουλευτές του Rassemblement Ntional, στην Εθνοσυνέλευση.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε τέλμα αφού δεν ξέρουμε από ποια παράταξη θα έρθει ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν είναι μεγάλη επιτυχία από την πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν και του κινήματός του», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΚΟ του RN κατήγγειλε τελικά τις «σχεδόν παραπλανητικές συμπεριφορές» της Αριστεράς του Μελανσόν. «Ζητούν να καταληφθεί με τη βία το Matignon. «Είναι η επίθεσή τους στο Καπιτώλιο», πρόσθεσε.

Παρά την απογοήτευση της περασμένης Κυριακής απέναντι σε ένα «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» πιο ισχυρό από το αναμενόμενο, οι «Λεπενιστές» και οι σύμμαχοι συγκεντρώνουν 143 βουλευτές , εκ των οποίων τουλάχιστον 123 θα προέρχονται από τον Εθνικό Συναγερμό, υπό την προεδρία της Μαρίν Λε Πεν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνοσυνέλευση φαίνεται να είναι ο μόνος χώρος όπου η κατάσταση είναι πιθανό να είναι λίγο πολύ «σταθερή», δεδομένου ότι είναι συνταγματικά αδύνατο για τον Πρόεδρο να διαλύσει το σώμα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Οι θέσεις-κλειδιά βρίσκονται επομένως στο επίκεντρο όλων των σημερινών διαπραγματεύσεων. Και όλων των συζητήσεων. Ποιοι θα είναι οι διάφοροι πρόεδροι των ομάδων;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments