Οδηγός

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας! Αυτή θα είναι η νέα μορφή [vid]

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας! Αυτή θα είναι η νέα μορφή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Το νέο επίδομα ανεργίας βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ.

Θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι αλλαγές

Το νέο επίδομα ανεργίας βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο επίδομα θα συναρτά το ύψος του από τον μέσο πραγματικό μισθό των εργαζομένων πριν βρεθούν σε κατάσταση ανεργίας και θα κυμαίνεται κοντά στο 75% του μισθού, ενώ θα μειώνεται μετά την πάροδο των πρώτων τεσσάρων μηνών.

Σήμερα το επίδομα συνδέεται με τον κατώτατο μισθό (αναλογεί στο 55% του κατώτατου) και αυξάνεται σύμφωνα με αυτόν.

Στο σχέδιο, περιλαμβάνεται ανώτατο πλαφόν στα 1.100 ή 1.200 ευρώ το οποίο δεν θα ξεπερνά το επίδομα. Ταυτόχρονα δεν θα μπορεί να «πέσει» κάτω από τα 479 ευρώ.

Ανοιχτό είναι το θέμα της επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας του επιδόματος. Σήμερα το επίδομα ανεργίας χορηγείται για 5 έως 12 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι. Η διάρκεια του επιδόματος θα εξαρτάται από τον εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του ασφαλισμένου.

Ταυτόχρονα θα καθιερωθεί η υποχρέωση των επιδοτούμενων ανέργων να ενταχθούν σε πρόγραμμα κατάρτισης ώστε να αποκτήσουν την εξειδίκευση που χρειάζονται για να τοποθετηθούν σε θέση εργασίας.

Ποιο το σκεπτικό 

Το σκεπτικό πίσω από αυτό το μέτρο είναι πως όσοι μένουν χωρίς δουλειά έχοντας καταβάλλει εισφορές για πολλά χρόνια εργασίας, να λαμβάνουν επίδομα με ένα έξτρα μπόνους ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments