Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενισχύουμε τις δαπάνες μετακίνησης διασωστών του ΕΚΑΒ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενισχύουμε τις δαπάνες μετακίνησης διασωστών του ΕΚΑΒ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στόχος μας να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ

Στην ενίσχυση των δαπανών μετακίνησης των διασωστών του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε σχετικά ο υπουργός Υγείας, «στόχος είναι να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ κατά το διάστημα ανάμεσα σε 30 Μαίου και 1η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις συνολικές δαπάνες διακίνησης, διανυκτέρευσης, διαμονής για διασώστες ΕΚΑΒ, που μετακινούνται κατά την τουριστική περίοδο σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες».

«Ο λόγος είναι προφανής», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης. «Οι προβλεπόμενες δαπάνες μετακίνησης δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, διασωστών του ΕΚΑΒ, που χρειαζόμαστε επειγόντως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρων στις τουριστικές περιοχές. Έτσι έχουμε αυτή την έκτακτη εισφορά από το υπουργείο Οικονομικών για να μπορούμε να πληρώνουμε το σύνολο των εξόδων τους, έτσι ώστε να μην έχουν αντικίνητρο να δέχονται μετακίνηση», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments